Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ειδικά στα γουνοφόρα ζώα

Στα πολυβασανισμένα κατά εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας γουνοφόρα ζώα αφιερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις», ο μεγαλύτερος σήμερα εθελοντικός δευτεροβάθμιος φορέας στην Ελλάδα για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, οι σύλλογοι μέλη του, τα στελέχη και οι εθελοντές εργάζονται με ανιδιοτέλεια και πολλές φορές με αυτοθυσία για τη προστασία κάθε είδους ζώου ξηράς, θάλασσας και αέρα και τις 365 μέρες του χρόνου, προκειμένου να αναπληρώσουν κατ΄ελάχιστο την αδράνεια του κράτους ως προς τη προστασία τους, αλλά και ως προς τα δικαιώματα που έχουν τα ζώα να ζουν τη ζωή τους, χωρίς να βασανίζονται και χωρίς να γίνονται διατροφικό με νου του ανθρώπινου είδους.

Η Ομοσπονδία μας αφιερώνει την σημερινή ημέρα ειδικά στα γουνοφόρα ζώα, που θανατώνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο για τη γούνα και το δέρμα τους στα εκτροφεία της Καστοριάς, της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ανακηρύσσει το 2024 ως έτος ιδιαίτερης δράσης της «Νέμεσις» κατά της γούνας και των εκτροφείων, αγωνιζόμενοι για το κλείσιμό τους.
  2. Όλη μέρα σήμερα στο κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube θα μεταδίδονται ταινίες αφιερωμένες στα δικαιώματα των ζώων.
  3. Διοργανώνει σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της γούνας με ακτιβιστικά events.

Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα.

«Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα» Μαρκ Τουέιν, Αμερικανός συγγραφέας (1835-1910)

«Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα βλέπουν τη δολοφονία των ανθρώπων!» Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Ιταλός σοφός (1452-1519)


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ