Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Μεγάλα ή μικρά, αγαπήστε τα όλα!

Με θέμα «Μεγάλα ή μικρά, αγαπήστε τα όλα!», η επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων επέλεξε να γιορτάσει την σημερινή ημέρα με στόχο την ανάδειξη της σημασίας όλων των όντων, μικρών και μεγάλων, και να δοθεί η ευκαιρία ακόμη και στα πιο παραγνωρισμένα ζώα να εκτιμηθούν γι’ αυτό που είναι.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου με στόχο τον εορτασμό των δικαιωμάτων και της ευημερίας των ζώων σε όλο τον κόσμο.

Η ημέρα αυτή ενώνει το φιλοζωικό κίνημα, με στόχο να γίνει ο κόσμος καλύτερος για όλα τα ζώα, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά και να ευαισθητοποιήσουν για κάθε είδος ζώου που ζει στον πλανήτη μας.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι φιλόζωοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν τον κόσμο και να υποστηρίξουν τη δράση κατά της κακοποίησης των ζώων, της εγκατάλειψης και κάθε άδικης μεταχείρισης τους.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο, η επιλογή του φετινού θέματος «Μεγάλα ή μικρά, αγαπήστε τα όλα», έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να γίνουν η φωνή τους. Σκεφτείτε όλα τα ζώα σε όλο τον κόσμο που την χρειάζονται:

  • Ζώα συντροφιάς
  • Άγρια ζώα
  • Παραγωγικά και ζώα εργασίας
  • Ζώα που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό και την ψυχαγωγία
  • Ζώα που χρησιμοποιούνται σε πειράματα
  • Θαλάσσια ζώα

«Είτε πρόκειται για τα αγαπημένα μας κατοικίδια είτε για τα άγρια ζώα που θαυμάζουμε από μακριά, τα ζώα όλων των μορφών και μεγεθών παίζουν κρίσιμο ρόλο στη ζωή μας. Μας προσφέρουν χαρά, άνεση και συντροφικότητα και μας υπενθυμίζουν την αλληλοσύνδεση όλων των ζωντανών οργανισμών», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα.

«Φέτος, θέλουμε να αναδείξουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας για τα ζώα, μικρά και μεγάλα», τονίζει.

Ζώων
Φωτο Freepik

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται από το 1925. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Προστασία των Ζώων, ξεκίνησε από τον Heinrich Zimmermann, έναν κυνολόγο, ο οποίος διοργάνωσε τον πρώτο εορτασμό στο Sports Palace στο Βερολίνο, τον οποίο φέρεται να παρακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα. Αφιέρωσε αμέτρητες ώρες για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων και το 1931, η πρότασή του να εορταστεί επίσημα η 4η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων εγκρίθηκε και τέθηκε σε ισχύ ως απόφαση.

Για να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια αυτής της εκδήλωσης, το 2003, η φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ζώων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ίδρυμα Naturewatch, παρουσίασε τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να συνδεθεί και να εμπλέξει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στον σκοπό αυτό.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ