Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος τιμάει έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος είναι ένας ΜΚΟ που ειδικά φέτος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών και πλημμυρών που έπληξαν την χώρας.

Με την αμείωτη δράση της, στάθηκε δίπλα στους εθελοντές που πάλευαν να σώσουν τα πυρόπληκτα και πλημμυροπαθή ζώα που έχρηζαν νοσηλείας.

Άλλωστε αυτός είναι και ο απώτερος στόχος της αφού η ίδρυση του σωματείου αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Φωτο Facebook | Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.)

Η Ε.Δ.Κ.Ε τιμάει έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με συνεχείς και αδιάκοπες δράσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ομάδα εθελοντών μετέβη στο Άγιο Όρος για στειρώσεις και ταυτόχρονα μια άλλη βρέθηκε στην Κάρπαθο όπου συνολικά στειρώθηκαν πάνω από 200 ζώα, ενώ την Τρίτη 3/10 εμβολίασαν στο Μαρκόπουλο τα 85 ζώα που έμειναν από τις φετινές καλοκαιρινές καταστροφές (πυρκαγιές -πλημμύρες) και σήμερα θα περιθάλψουν τα σκυλιά του πολυχώρου του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Δ.Κ.Ε έχει στειρώσει και εμβολιάσει κατά της λύσσας από το 2013 μέχρι σήμερα 6.764 αδέσποτα ζώα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ