Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Κτηνιατρικού Χώρου και του Πάρκου Σκύλων του Δήμου Φυλής

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αλλά και των τετράποδων φίλων που ήταν και οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Κτηνιατρικού Χώρου και του Δημοτικού Πάρκου Σκύλων Φυλής, το απόγευμα της Κυριακής 1η Οκτωβρίου 2023.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής – Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Χρήστου συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Στέφανο, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του υφυπουργού εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα και του Βουλευτή Ευάγγελου Λιάκου.

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας των κόσμο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Ζώων Γιώργος Αβράμης, ο οποίος ευθύς εξαρχής επεσήμανε, πως αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε με περισσή αγάπη για τα ζώα.

«Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε έναν απλό χώρο. Εγκαινιάζουμε μια δομή που έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και για να φτιαχτεί αυτό που βλέπετε, έχουν βοηθήσει πάρα πολλοί άνθρωποι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω δίπλα μου τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού. Είναι ο άνθρωπος που χωρίς την συμβολή και την υπογραφή του δεν θα είχαμε κάνει τίποτα. Ευχαριστώ Δήμαρχε για την τιμή που μου έκανες και μου ανέθεσες αυτό το δύσκολο κομμάτι των αδέσποτων.
 Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Πρώτα απ΄όλους τους προκατόχους μου, Μιχάλη Οικονομάκη και Γιάννη Μαυροειδάκο που τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν σε αυτό τον τομέα. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συναδέλφους μου και κυρίως τον Βασίλη Γεωργιάδη για τον καλλωπισμό του χώρου.
Πριν 3,5 χρόνια ο χώρος αυτός ήταν ένα απλό εργοτάξιο. Το μεταμορφώσαμε και το κάναμε αυτό που βλέπετε. Είναι μια δομή η οποία πραγματικά θα μείνει σαν ένα σημαντικό έργο που δείχνει πολιτισμό και αγάπη στα ζώα. Θέλω να διαβεβαιώσω το Δήμαρχο μας Χρήστο Παππού, ότι αυτός ο χώρος έχει γερές βάσεις και θα συνεχίζει να βγάζει προς τα έξω το θετικό πρόσωπο του Δήμου Φυλής και να μας φέρει μέσα στους 5 πρώτους Δήμους της χώρας για τις δομές του στα αδέσποτα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους άμεσα μελλοντικούς στόχους.

«Βρήκαμε έναν απλό χώρο και τον μετατρέψαμε στον χώρο που βλέπετε. Έχουμε επίσης το ειδικά διαμορφωμένο και υπερσύγχρονο όχημα περισυλλογής και περίθαλψης που βλέπετε απέναντι. Η επόμενη κίνηση είναι εκτός από αυτά που έχουμε ήδη κάνει, να δημιουργηθεί στο πίσω περιβάλλοντα χώρο, ένα νέο μεγάλο πάρκο σκύλων και το σημερινό να μετατραπεί, σε προσωρινό χώρο φύλαξης αδέσποτων. Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου για τη δημιουργία καταφυγίου ζώων που θα εγκαινιάσουμε τον επόμενο χρόνο. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ γι’ αυτό το σημαντικό έργο. Άφησα για το τέλος τους πολύτιμους συνεργάτες μου που στηρίζουν ολόψυχα την προσπάθεια. Τη Νατάσα Πάλλα και τον Δημήτρη Κάσσο. Όλο το φιλοζωικό κίνημα του Δήμου Φυλής, τους εθελοντές φιλόζωους, το τμήμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου μας και την αγαπημένη μου Κατερίνα Ζερβάκη την πρόεδρο και ψυχή του Συλλόγου ΑγαπάΖΩ που είναι ο στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Γιώργος Αβράμης που κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε άπαντες για τη συμμετοχή τους στην όμορφη γιορτή κι επισήμανε πως ο χώρος ξεκίνησε από τον προκάτοχό του Νίκο Παπαδήμα ως Πάρκο Πόλης και το συνέχισε ο προηγούμενος Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης κι εν συνεχεία ο ίδιος.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω κι επίσημα ότι πέρα από τον χώρο που εγκαινιάσαμε σήμερα, πέρα από το Πάρκο Σκύλων που είναι πρωτοποριακό για την Αττική, στο χώρο όπως γνωρίζετε θα έρθουν και οι Φοιτητικές Εστίες δύο Πανεπιστημίων. Του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη έχουν εγκριθεί τα έργα από την Κυβερνητική Επιτροπή, είναι στη διαδικασία των μελετών και του χρόνου πρώτα ο Θεός, να κάνουμε Αγιασμούς για την έναρξη των έργων. Πέρα από αυτά, όπως με ενημέρωσαν το πρωί και οι βουλευτές μας, ο υφυπουργός μας Γιώργος Κώτσηρας και ο Ευάγγελος Λιάκος που έχουμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να τους έχουμε κοντά μας, ο υπόλοιπος χώρος στο Πάρκο Πόλης, εντάσσεται σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος Αειφόρου Ανάπτυξης (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) για να λειτουργήσει ως Πάρκο Πόλης και αναψυχής για τους Δημότες μας», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους υποψήφιους για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές να έχουν καλή επιτυχία.

Την εκδήλωση επαινώντας τις πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής στο τομέα της Διαχείρισης Αδέσποτων και ζώων συντροφιάς χαιρέτησαν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και Ευάγγελος Λιάκος που έκοψαν την κορδέλα του Κτηνιατρικού Χώρου, μαζί με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκο Λιόση.

Ακολούθησε μια εξαιρετική επίδειξη με πρωταγωνιστή το εκπαιδευμένο λαγωνικό Ακύλα, έναν σκύλο ανίχνευσης οσμών και διάσωσης, χάρις στον οποίο έχουν εξιχνιασθεί δεκάδες υποθέσεις ναρκωτικών και άλλες,. Την επίδειξη έφεραν σε πέρας μαζί με τον Ακύλα ενθουσιάζοντας το κοινό, ο εκπαιδευτής οσμών και σκύλων ανιχνευτών Γιώργος Δάβιος και ο εκπαιδευτής σκύλων έργου και διάσωσης Κώστας Πανάτσης της εταιρίας Protection Storm την “υπογραφή” της οποίας φέρει η δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου Σκύλων που δεσπόζει πλέον κι άνοιξε τις πύλες του στον μπροστινό, περιβάλλοντα χώρο της Κτηνιατρικής Στέγης.
Ένας φιλόξενος χώρος, που ήδη εγκαινίασαν με τα παιχνίδια τους τα πρώτα σκυλάκια που έδωσαν ηχηρό “παρών” στην εκδήλωση.

Την βραδιά που ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι, αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, δεκάδες υποψήφιοι για τις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές της επόμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου και πολύς κόσμος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ