Δημιουργήθηκε το πρώτο πάρκο κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων στην Γλυφάδα – Ένας μικρός παράδεισος για τους τετράποδους φίλους μας!

Αυτό που δημιουργήθηκε δίπλα στο εμπνευσμένο «μπαλκόνι με θέα», στο τέρμα της οδού Σερρών, δεν είναι ένα απλό πάρκο σκύλων. Είναι μια ζωγραφιά! Ένας μικρός παράδεισος για τις αγνές ψυχούλες, που βρίσκουν εκεί ώρες παιχνιδιού, άσκησης, άθλησης και χαράς, αλλά και για τους κηδεμόνες τους που περνούν ώρες ηρεμίας στη φύση. Είναι το πρώτο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων στη Γλυφάδα και θα ακολουθήσουν και άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Ο Δήμος Γλυφάδας με την προσωπική σφραγίδα του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και την αμέριστη, καθημερινή φροντίδα της Αντιδημάρχου Πρασίνου και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Μαίρης Μηλιαρέση προβαίνει εδώ και χρόνια σε σειρά δράσεων, ενεργειών και πρωτοβουλιών για όλους τους τετράποδους Γλυφαδιώτες.

«Θέλω να σας παρουσιάσω κάτι που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια – και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – με πολλή αγάπη, αθόρυβα και μεθοδικά: Τη φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας. Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτουμε», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

πάρκο
Φωτο Facebook | Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada)

Και εξηγεί: «Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αναδιαρθρώνουμε τις λειτουργίες του Δήμου Γλυφάδας για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις και στις προβλέψεις της νέας νομοθεσίας για τα αδέσποτα. Δημιουργούμε καινούργιες υποδομές για όλες τις ανάγκες και έχουμε μνημόνιο συνεργασίας με τον στρατηγικό μας σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, τον ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων). Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούμε προγράμματα στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων (κατά τη τρέχουσα θητεία πάνω από 6.000 στειρώσεις και πάνω από 5.500 περιστατικά φροντίδας και περίθαλψης), διαθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης για όσα ζώα το χρειάζονται, διανέμουμε τόνους τροφής, διοργανώνουμε “μέρες υιοθεσίας” των αδέσποτων φίλων μας, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή και των σχολείων της πόλης μας, προμηθευτήκαμε ειδικό όχημα με πλήρη εξοπλισμό για την περισυλλογή και μεταφορά ζώων από και προς τα ιατρεία, δημιουργήσαμε υπηρεσία παραλαβής νεκρού ζώου προς αποτέφρωση δωρεάν για τους κατοίκους της Γλυφάδας και πολλά ακόμα που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του δήμου Γλυφάδας (zwasyntrofias.glyfada.gr) στην ενότητα για τα ζώα συντροφιάς».

πάρκο
Φωτο Facebook | Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada)

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος απευθύνει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι καθημερινά εργάζονται και πασχίζουν για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του δήμου μας και στους εθελοντές μας και βεβαίως στην αντιδήμαρχο Μαίρη Μηλιαρέση για τον συντονισμό και την κατάθεση ψυχής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΠΑΖ και προσωπικά στην σπουδαία πρόεδρο Φώφη Δημητριάδου, σε όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές».

Και προσθέτει: «Κομμάτι της πόλης μας – και της δικιάς μας ευθύνης – είναι και τα ζώα. Θα συνεχίζουμε να επιτελούμε στο ακέραιο την ευθύνη αυτή. Τα καλύτερα είναι μπροστά»

Το Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων θα το βρείτε στο google maps ως «Πάρκο Σκύλων Γλυφάδας».

πάρκο

Στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Σερρών, συνεχίζοντας δεξιά, ο δρόμος ονομάζεται Ιεράπετρας και μετά Συνταγματάρχου Δαβάκη. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πάρκο και έχει την καλύτερη θέα σε όλη την πόλη.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ