Δήμαρχος Αλμυρού: Όποιος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, θανατώνοντας δεκάδες ζώα θα μας βρει απέναντι του

Ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος με αφορμή τις θανατώσεις ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων, έβγαλε ανακοίνωση μέσα από την οποία εκφράζει την απογοήτευση του για το τραγικό φαινόμενο κακοποίησης και υπόσχεται ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο. 

Τα τραγικά περιστατικά βάναυσης θανάτωσης ζώων στο Δήμο Αλμυρού έχει προκαλέσει πόνο, αγανάκτηση και οργή αφού έχουν δολοφονηθεί πάνω από 70 σκυλιά τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης με θύματα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, καθιστώντας μας μάρτυρες μιας θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προσπαθεί από την αρχή της θητείας, βήμα βήμα, να οργανώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο έχει αναλυθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας και το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες περισυλλογής και φροντίδας, δημιουργίας μητρώου εθελοντών, ενημέρωσης, δημιουργίας καταφυγίου κ.α. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, υπομονή και ψυχραιμία.

Όποιος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, θανατώνοντας δεκάδες ζώα θα μας βρει απέναντί του. Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου αποτελεί κακουργηματικής μορφής πράξη. Πέραν τούτου όμως, ο αναίτιος θάνατος ζώων συντροφιάς εμφιλοχωρεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία καθώς η βία κατά των ζώων συνδέεται άμεσα με τη βία κατά των ανθρώπων.

Τα προβλήματα δεν επιλύονται με διχασμό. Ενωμένοι θα πετύχουμε την αλλαγή, τη βελτίωση και το καλύτερο αύριο για όλους.

Ως Δήμαρχος σας διαβεβαιώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον των Αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί παράνομα και αυτοδίκαια για λόγους προσωπικής ιδεοληψίας ή ακόμα και πολιτικής σκοπιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ζώων και ανθρώπων.

Εκφράζω τη λύπη μου για τα δεσποζόμενα ζώα που χάθηκαν και είμαι δίπλα σε όσους άδικα αισθάνθηκαν τόσο πόνο».

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ