Βόλος: Ασυνείδητος σκορπάει το θάνατο με φόλες σε δεσποζόμενους και αδέσποτους σκύλους

Τελειωμό δεν έχουν τα φαινόμενα θανάτωσης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων με φόλες στο Βόλο. 

Όπως καταγγέλλει η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, άγνωστος σκορπάει το θάνατο σε σκύλους προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Η φιλοζωική ομάδα αναφέρει ότι μετά από επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία κατοίκου της Ζαγοράς Πηλίου, κ. Μάριου Στασινού σε εθελόντρια της ομάδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκουν νεκρούς σκύλους από φόλες.

Σε καθημερινή βάση κάτοικοι από διάφορες συνοικίες του χωριού, βρίσκουν νεκρά δεσποζόμενα αλλά και αδέσποτα σκυλιά.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο κ. Στασινός βρήκε το δικό του σκυλί ετοιμοθάνατο και παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για να τον σώσει, ο σκύλος δυστυχώς δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Όπως ενημερώνει η φιλοζωική, κτηνίατρος της πόλης του Βόλου θα πάρει δείγμα από το νεκρό ζώο για περαιτέρω τοξικολογική εξέταση, με σκοπό την ανίχνευση της ουσίας, ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του.

Ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων έχουν προκαλέσει το θάνατο σε 10 σκύλους στη Ζαγορά Πηλίου, και οι ιδιοκτήτες των νεκρών ζώων θα υποβάλλουν μήνυση κατ’ αγνώστων.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου θυμίζει ότι το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της ζωής των ζώων, αποτελεί σύμφωνα με το νόμο κακούργημα και οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ