Δήμος Καισαριανής: Συγκεντρώθηκαν 50 κιλά ζωωτροφών για το δίκτυο φιλόζωων και σίτιση αδέσποτων

Ο Δήμος Καισαριανής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Υιοθεσίας και συλλογής ξηράς τροφής»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, στην πλατεία Καισαριανής, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 με μεγάλη επιτυχία. 

Συγκεντρώθηκαν 50 κιλά ζωωτροφών τα οποία θα διανεμηθούν μέσω του δικτύου φιλόζωων εθελοντών στα διάφορα σημεία σίτισης των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Ειδική επίσκεψη πραγματοποιήσαν οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Γ1 του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, συνοδεία της Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κας Μυγδάλη και δύο φιλόζωων καθηγητριών που θέλησαν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με μια χαριτωμένη ‘άστεγη Καισαριανιώτισσα’ σκυλίτσα ονόματι Μάχη, η οποία φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Βύρωνα.

Η Μάχη είναι 5 ετών, στειρωμένη και εμβολιασμένη, σε αναζήτηση ενός σπιτιού που θα της προσφέρει αγάπη και θαλπωρή. Είναι πολύ φιλική και χαδιάρα!

Την επίβλεψη της εκδήλωσης είχε η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καισαριανης και Υπεύθυνη Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς, κα Σοφία Πατηνιώτη. 

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κα Χρυσούλα, εθελόντρια του χώρου φιλοξενίας Βύρωνα, η οποία μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της υιοθεσίας, για τη σοβαρότητα της απόφασης να υιοθετήσουμε ένα κουτάβι, το οποίο δεν είναι κάποιο λούτρινο που αργότερα μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο. 

Τα ζώα έχουν συναισθήματα, χρειάζονται στέγη, τροφή και αγάπη όπως και οι άνθρωποι.

Στα όρια του Δήμου Καισαριανής ή υπό την φροντίδα του υπάρχουν συνολικά 10 αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία βρίσκονται σε προσωρινή φιλοξενία και αναζητούν ένα μόνιμο σπίτι. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Σπύρος Αγγέλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη «Δύναμη Ζωής», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου και ο Νίκος Ανδρουλακάκης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, επισκέψεις στα σχολεία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων, τη φροντίδα και τη σημασία της απέναντι στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

Ο Δήμος Καισαριανής ευχαριστεί θερμά όσους σήμερα προσέφεραν τροφές για τα αδέσποτα της πόλης!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ