Πρεμιέρα έκανε σήμερα η πρώτη πλατφόρμα παροχής νομικής βοήθειας σε πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις

Άνοιξε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η πλατφόρμα «Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος» της Dogs’ Voice, μία σημαντική δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα που όραμα της είναι να γίνει η νομική φωνή όλων των ζώων στην Ελλάδα.

Τι είναι ακριβώς; 

Πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτημα παροχής νομικής βοήθειας σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και ο οργανισμός Dogs’ Voice θα ορίσει συνήγορο εξειδικευμένο στο δίκαιο των ζώων και σε υποθέσεις εθνικής σημασίας θα καλύψει τα νομικά έξοδα πλήρως.

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά νομικών, ο οργανισμός ανακοινώνει με χαρά το πρώτο Εργαστήριο Δικαίου των Ζώων που θέτει ως ερευνητικό αντικείμενο το δίκαιο προστασίας των ζώων στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Για το 2023, συμμετέχουν 13 καθηγητές και 78 φοιτητές Νομικών Σχολών της χώρας.

Με πρόγραμμα κατάρτισης για δικηγόρους σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησε το πρώτο δίκτυο εξειδικευμένων νομικών στο δίκαιο προστασίας των ζώων. 

Η ενότητα Νόμος και Ζώα είναι προσβάσιμη και σε πολίτες και συγκεντρώνει όλη τη νομοθεσία που αφορά στα ζώα στην Ελλάδα σήμερα.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Pet City και τη Νομική Βιβλιοθήκη.

Μπείτε στο https://lawyersforanimals.dogsvoice.gr/ και μάθετε περισσότερα!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ