Δήμος Περάματος: Άμεση ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Περάματος με γνώμονα πάντα την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων, ανακοίνωσε ότι διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης των έκτακτων περιστατικών των αδέσποτων γατών κατά τις βραδινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στα γεωγραφικά όρια της πόλης, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και ασθενοφόρα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα θα παρέχει την περισυλλογή και τη μεταφορά των αδέσποτων γατών σε κτηνίατρο για περίθαλψη και εν συνεχεία την επανένταξή τους στο σημείο της αρχικής περισυλλογής τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα έκτακτα περιστατικά αφορούν τα ζώα που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, το τραυματισμένο από τροχαίο, το δηλητηριασμένο, το ζώο που έχει ακατάσχετη αιμορραγία, το ζώο το οποίο φαίνεται να είναι σε επιληπτική κρίση, καθώς και το ζώο με θερμοπληξία (για τους καλοκαιρινούς μήνες).

Σε περίπτωση τροχαίου ή δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου οι δημότες οφείλουν να καλέσουν την Άμεσο Δράση, ενώ σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι αναγκαίο να παραμείνουν στο σημείο για να υποδείξουν το ζώο.

Έκτακτα περιστατικά δεν θεωρούνται τα ζώα με χρόνια νοσήματα, μιας και υπάρχει ο χρόνος περίθαλψής τους και σε άλλη χρονική στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Περάματος ως ιδρυτικό μέλος του διαδημοτικού συνδέσμου ΔΙΚΕΠΑΖ, καλύπτει πλήρως την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων σκυλιών.

Για τα έκτακτα περιστατικά οι δημότες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6979662552


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ