Δήμος Σιντικής: Εθελοντές πήγαν να σώσουν τραυματισμένο ζαρκάδι και βρέθηκαν να διασώζουν δύο!

Δύο ζαρκάδια που βρέθηκαν το ένα χτυπημένο και το άλλο αφυδατωμένο στο Δήμο Σιντικής, διασώθηκαν από εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο αμέσως μόλις ενημερώθηκαν.

Όπως περιγράφει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, οι εθελοντές μετέβησαν αρχικά για μία διάσωση ενός ενήλικου τραυματισμένου ζαρκαδιού το οποίο κειτόταν αβοήθητο στην άκρη του δρόμου της εθνικής οδού Σερρών Βουλγαρίας όταν χτυπήθηκε στο 4ο χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση του χωριού Πετρίτσι.

Εθελοντές
Φωτο: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Αμέσως μόλις το εντόπισαν, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δημιούργησαν ένα πρόχειρο φορείο για την τοποθέτηση του πάνω στο ειδικό όχημα αποστολών της οργάνωσης «Κτηνίατροι σε Δράση».

Την ώρα όμως που επέστρεφαν στο κέντρο διάσωσης, ειδοποιήθηκαν για ένα ακόμη ταλαιπωρημένο ζαρκάδι έξω από τις εγκαταστάσεις των δομών προσφύγων, μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω από το σημείο διάσωσης του πρώτου ζώου.

Εθελοντές
Φωτο: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

«Γυρίσαμε ξανά πίσω και πράγματι βρήκαμε εκεί τον κύριο Γιάννη υπάλληλο στις δομές ο οποίος είδε το αβοήθητο μικρό αφυδατωμένο με ένα τραύμα πιθανότατα από άλλο ζώο στο λαιμό σε πολύ αδύναμη κατάσταση και ειδοποίησε τις αρχές, την αστυνομία Σιντικής και κατόπιν εμάς,» αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος.

«Είμαστε φορτωμένοι λοιπόν αυτή τη στιγμή και με τα δύο ζώα και είναι και αυτή η μέρα μια από εκείνες που χαιρόμαστε για τη δυνατότητα να μπορούμε να βοηθάμε!» τονίζει.

Εθελοντές
Φωτο: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Ο Φιλοζωικός Όμιλος έχει ήδη ειδοποιήσει την ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για να μπορέσει, αφού σταθεροποιηθούν τα ζώα, να μεταφερθούν στο χώρο της οργάνωσης.

«Ευχαριστούμε για την άμεση μετάβαση εκεί το Α.Τ. Σιντικής, την κτηνίατρο Σιδηροκάστρου Ιωάννα, την πάντα μάχιμη εθελόντρια μας που πήγε πρώτη στο σημείο Ντίνα Λυτριδου, το Δασαρχείο και φυσικά τους Μανώλη και Γιάννη τους ανθρώπους που εντόπισαν τα πληγωμένα ζώα και μας ειδοποίησαν! Προς το παρόν πάμε να βοηθήσουμε αυτά τα ανήμπορα αθώα πλάσματα να τα καταφέρουν!», συμπληρώνουν.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ