Με δορυφορικές εικόνες του πλανήτη το doodle της Google για την Ημέρα της Γης 2024

Ημέρα της Γης είναι μια παγκόσμια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του πλανήτη μας.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο διεξάγουν εκδηλώσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση της ρύπανσης, στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Είναι μια όμορφη ευκαιρία για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουμε την αγάπη και τη φροντίδα μας για τον πλανήτη Γη.

Το ετήσιο Doodle της Google για την Ημέρα της Γης περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες της φυσικής ομορφιάς και της βιοποικιλότητας του πλανήτη και μας υπενθυμίζει τη σημασία της προστασίας του για τις μελλοντικές γενιές.

Τα γράμματα της Google παρουσιάζουν μερικά από τα μέρη σε όλο τον κόσμο όπου οι άνθρωποι, οι κοινότητες και οι κυβερνήσεις εργάζονται καθημερινά για την προστασία της φυσικής ομορφιάς, της βιοποικιλότητας και των πόρων του πλανήτη. Τα παραδείγματα αυτά προσφέρουν την υπόσχεση της ελπίδας και της αισιοδοξίας, αλλά μας υπενθυμίζουν επίσης ότι πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμη για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και την απώλεια της βιοποικιλότητας.

Φωτ.: xiSerge | Pixabay

Μια ματιά στα γράμματα

G: Νήσοι Τερκς και Κέικος. Τα νησιά φιλοξενούν σημαντικές περιοχές βιοποικιλότητας με προσπάθειες διατήρησης που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των φυσικών πόρων και των υφάλων και της αποκατάστασης απειλούμενων ειδών, όπως το ιγκουάνα βράχου των Νήσων Τερκς και Κέικος.

O: Εθνικό πάρκο Scorpion Reef, Μεξικό. Γνωστό και ως Arrecife de Alacranes, πρόκειται για τον μεγαλύτερο ύφαλο στον νότιο Κόλπο του Μεξικού και απόθεμα βιόσφαιρας της UNESCO. Η θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή χρησιμεύει ως καταφύγιο για πολύπλοκα κοράλλια και πολλά απειλούμενα είδη πτηνών και χελωνών.

O: Vatnajökull, Ισλανδία. Καθιερώθηκε ως εθνικό πάρκο το 2008 μετά από δεκαετίες υπεράσπισης, αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO προστατεύει το οικοσύστημα μέσα και γύρω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης. Το μείγμα ηφαιστείων και παγετώνων παράγει σπάνια τοπία και χλωρίδα.

G: Εθνικό πάρκο Jaú, Βραζιλία. Γνωστό και ως Parque Nacional do Jaú, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δασικά καταφύγια της Νότιας Αμερικής και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στην καρδιά του τροπικού δάσους του Αμαζονίου και προστατεύει ένα τεράστιο φάσμα ειδών, όπως το μαργκάι, το τζάγκουαρ, τη γιγαντιαία βίδρα και το μανάτι του Αμαζονίου.

L: Μεγάλο Πράσινο Τείχος, Νιγηρία. Αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007, υπό την ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης, αποκαθιστά εκτάσεις που έχουν πληγεί από την ερημοποίηση σε όλο το πλάτος της Αφρικής, φυτεύοντας δέντρα και άλλη βλάστηση, ενώ παράλληλα εφαρμόζει πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης της γης. Αυτό παρέχει επίσης στους ανθρώπους και τις κοινότητες της περιοχής αυξημένες οικονομικές ευκαιρίες, επισιτιστική ασφάλεια και κλιματική ανθεκτικότητα.

Ε: Καταφύγια Φύσης των Νησιών Pilbara, Αυστραλία. Βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα Καταφύγια Φύσης των Νησιών Pilbara, ένα από τα 20 καταφύγια φύσης στην Αυστραλία που συμβάλλουν στην προστασία εύθραυστων οικοσυστημάτων, όλο και πιο σπάνιων φυσικών ενδιαιτημάτων και πολλών απειλούμενων ή απειλούμενων ειδών -συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών θαλάσσιων χελωνών, παράκτιων πτηνών και θαλασσοπουλιών.

Οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά των Airbus, CNES/Airbus, Copernicus, Maxar Technology και USGS/NASA Landsat για την Google

Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έρχονται όλο και περισσότερο στη Google για να αναζητήσουν τρόπους για να ζήσουν πιο βιώσιμα.

Σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την Ημέρα της Γης, μια υπενθύμιση για να εφαρμόζουν βιώσιμες συνήθειες όλο το χρόνο και να συνεχίσουν το έργο που απαιτείται για την εξοικονόμηση νερού, ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων πόρων.

Αυτή την Ημέρα της Γης, δείτε τις κορυφαίες αναζητήσεις γύρω από τη βιωσιμότητα και ανακαλύψτε πώς το έργο στη Google βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ