Η εύρεση διαμερίσματος μπορεί να είναι ευκολότερη για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία

Ένα νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια θέλει να καταστήσει περισσότερες ενοικιαζόμενες κατοικίες διαθέσιμες σε κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου, το οποίο πρόσφατα πέρασε από μια σημαντική επιτροπή, λένε ότι η έλλειψη σπιτιών φιλικών προς τα κατοικίδια ζώα ωθεί τους ενοικιαστές να μετακομίσουν ή να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια σε υπερπλήρη καταφύγια.

Ενοικιάστρια στο Σακραμέντο δήλωσε στο abcnews ότι αυτή και ο φίλος της έψαχναν για περισσότερο από ένα μήνα ένα σπίτι που θα δεχόταν το 2 ετών σκύλο τους. Οι επιλογές ήταν λίγες και οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες δεν απαντούσαν στις κλήσεις της όταν μάθαιναν ότι το ζευγάρι είχε σκύλο.

Οι ιδιοκτήτες ωστόσο αντιδρούν, λέγοντας ότι ανησυχούν για το κόστος των επισκευών, την ευθύνη για πιθανά δαγκώματα σκύλων και θέματα όχλησης που μπορεί να απομακρύνουν άλλους ενοικιαστές. Θέλουν επίσης οι πολιτειακοί νομοθέτες να επιτρέψουν υψηλότερα ποσά εγγύησης – τις οποίες οι νομοθέτες περιόρισαν πέρυσι στο ενοίκιο ενός μήνα – για να καθαρίσουν πιθανούς λεκέδες από ακαθαρσίες σε χαλιά ή να επισκευάσουν ζημιές σε ξύλινα πατώματα.

«Υπάρχουν κακοί άνθρωποι και υπάρχουν κακά σκυλιά, και η δουλειά μας είναι να τα ελέγξουμε και να βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους», δήλωσε ο Ράσελ Λόουερι, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ενοικιαζομένων Στεγών της Καλιφόρνιας.

Η πρόταση που συντάχθηκε από τον βουλευτή Ματ Χέινι, δημοκράτη του Σαν Φρανσίσκο και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας ενοικιαστών, δεν θα απαιτούσε από όλους τους ιδιοκτήτες να δέχονται τα κοινά κατοικίδια ζώα του σπιτιού, όπως γάτες και σκύλους ωστόσο θα πρέπει να παρέχουν εύλογες αιτιολογίες, όπως η δημόσια υγεία, για την άρνηση ενός κατοικίδιου ζώου.

Ένας ιδιοκτήτης δεν θα μπορούσε να ρωτήσει για κατοικίδια ζώα μέχρι να εγκρίνει έναν αιτούντα, και οι αιτούντες θα πρέπει να ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη ότι έχουν κατοικίδιο ζώο ή ότι σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την υπογραφή της μίσθωσης. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνηθεί το κατοικίδιο ζώο, ο αιτών θα αποφασίζει τότε αν θα αναζητήσει αλλού στέγη.

Ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορούσε επίσης να απαιτήσει επιπλέον ενοίκιο ή εγγύηση για ένα κατοικίδιο ζώο. Το νομοσχέδιο, εάν εγκριθεί, θα ισχύει για νέες μισθώσεις που ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου ή μετά.

Οι ομάδες προστασίας των ζώων είναι μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο.

Η Αν Νταν, διευθύντρια της υπηρεσίας ζώων του Όκλαντ, λέει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που έληξε το μορατόριουμ εξώσεων της πόλης του Όκλαντ το περασμένο καλοκαίρι. Το 2022, το καταφύγιο είχε κατά μέσο όρο σχεδόν 240 σκυλιά που εγκαταλείπονταν κάθε μήνα- τώρα είναι 350 το μήνα.

Το νομοσχέδιο οδηγείται στη Συνέλευση για ψήφιση. Εάν περάσει, θα πάει στη συνέχεια στη Γερουσία για εξέταση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ