Σχέδιο προστασίας και ανάδειξης της Ρεματιάς από τον Δήμο Χαλανδρίου – Τι προβλέπει

Εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση Δασών, η διαχειριστική μελέτη του Δήμου Χαλανδρίου για την περιβαλλοντική προστασία και ανάδειξη της Ρεματιάς.

Στόχος της μελέτης είναι η ενίσχυση της προστασίας του σπάνιου οικοσυστήματος και του τοπίου, τόσο από τις πιέσεις οικοδόμησης όσο και τη φυσιολογική γήρανση του φυτικού κεφαλαίου και τις φυσικές καταστροφές, πάντα στο πλαίσιο των όσων προβλέπει το ΠΔ 659 Δ/1995 για την προστασία της Ρεματιάς.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «Ο Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει τώρα ένα επιστημονικό εργαλείο που θα συμβάλει στην περαιτέρω προστασία και ανάδειξη αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει η πόλη μας. Η έγκριση της μελέτης από την αρμόδια υπηρεσία, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που κράτησε χρόνια, τονίζει την επιστημονική επάρκεια, πληρότητα και συνιστά πολυεπίπεδη αναγνώριση της δουλειάς των υπηρεσιών του δήμου».

Φωτ.: Μιχάλης Παντελιδάκης για τον Δήμο Χαλανδρίου

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ