Κύπρος: Κτηνίατροι αρνήθηκαν να κάνουν ευθανασία σε σκυλάκι παρ᾽ όλη την επιμονή δύο γυναικών

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι στην Κύπρο όταν δύο γυναίκες επέμεναν να γίνει ευθανασία επειδή το κατοικίδιό τους μεγάλωνε και δεν περπατούσε καλά.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κτηνιατρείο στη Λάρνακα, η κ. Χριστίνα Κλεάνθους έγινε μάρτυρας μίας απαράδεκτης απαίτησης δύο γυναικών που είχαν μαζί το σκυλάκι τους (φωτο) το οποίο “έτρεμε από φόβο”.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, οι δύο γυναίκες ζήτησαν από την κτηνίατρο να γίνει ευθανασία στον τετράποδο σκύλο τους “γιατί δεν περπατούσε πολύ καλά λόγω ηλικίας”. Η κτηνίατρος αφού πρώτα ρώτησε αν το βοήθησαν με κάποια θεραπεία πριν καταλήξουν σε αυτή την απόφαση, εκείνες απάντησαν ότι “δεν χρειάζεται θεραπεία αλλά ευθανασία”.

Η κτηνίατρος εξήγησε στις δύο γυναίκες ότι δεν γίνεται ευθανασία σε ένα ζώο επειδή είναι μεγάλο σε ηλικία και προσπάθησε αρκετή ώρα να τις μεταπείσει, όμως εκείνες ήταν ανένδοτες.

Κολάζ pet-in.gr (Φωτ.: Christina Kleanthous)

Άλλοι δύο κτηνίατροι αρνήθηκαν να υποβάλλουν το σκυλάκι σε ευθανασία

Όταν η κτηνίατρος μάλιστα τις ρώτησε πώς επέλεξαν το δικό της κτηνιατρείο, απάντησαν ότι πήγαν και σε άλλα δύο κτηνιατρεία αλλά αρνήθηκαν την ευθανασία.

Φεύγοντας απογοητευμένες μάλιστα από το κτηνιατρείο, οι γυναίκες είχαν στόχο να πάνε αλλού να του κάνουν ευθανασία.

«Αυτές οι “καλές” κυρίες κρατούσαν το καημένο πλάσμα που έτρεμε από φόβο και το πήγαιναν από κτηνίατρο σε κτηνίατρο μέχρι να επιτύχουν το σκοπό τους. Να σκοτώσουν το σκύλο τους γιατί μεγάλωσε και κουράστηκαν να το φροντίζουν», γράφει χαρακτηριστικά η κ. Κλεάνθους.

Η κτηνίατρος στη συνέχεια επικοινώνησε με τις γυναίκες με σκοπό να πάρουν το σκύλο και να του βρουν μια υπεύθυνη υιοθεσία . Πράγματι, επέστρεψαν, άφησαν το σκύλο τους σαν να μην σήμαινε τίποτα για εκείνες και έφυγαν.

Χάρη στην άρνηση των προηγούμενων γιατρών και την παρέμβαση της τελευταίας κτηνιάτρου, το σκυλάκι είναι πια ασφαλές και δόθηκε ήδη για υιοθεσία σε έναν πολύ καλό άνθρωπο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ