Εκατοντάδες Γκόλντεν Ριτρίβερ συγκεντρώθηκαν στη Σκωτία για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους

Εκατοντάδες Γκόλντεν Ριτρίβερ, συνοδεία των ιδιοκτητών τους, συγκεντρώθηκαν στην πατρίδα των προγόνων της ράτσας τους, στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Αυτό είναι το μέρος όπου τα πρώτα κουτάβια Γκόλντεν Ριτρίβερ ήρθαν στη ζωή πριν από 155 χρόνια, και συγκεκριμένα το Guisachan House. Ο αριστοκράτης Σερ Ντάντλεϊ Μάρτζορι Μπανκς ήταν εκείνος που τα εξέθρεψε για πρώτη φορά και στη συνέχεια ανέλαβε τη φροντίδα τους, επειδή ήθελε σκύλους ικανούς να ανακτούν θηράματα και να τα επιστρέφουν στον κυνηγό, κατάλληλους για τα εδάφη των Χάιλαντς.


Photo: Instagram
Photo: Instagram

Κηδεμόνες Γκόλντεν Ριτρίβερ από τη Βρετανία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία συγκεντρώθηκαν στα ερείπια του Guisachan House, θέλοντας να τιμήσουν το μέρος όπου η ράτσα των σκύλων τους ήρθε για πρώτη φορά στον κόσμο. Μια σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην περιοχή, όπως ομιλίες, εργαστήρια, επιδείξεις, καθώς και μια νυχτερινή πομπή.



Η Κάρολ Χένρι, γραμματέας του Golden Retriever Club της Σκωτίας, δήλωσε ότι στόχος της συγκέντρωσης ήταν να διατηρηθεί ζωντανή η γνώση για τη φυλή. Η ίδια τόνισε ότι οι εκτροφείς τότε λάμβαναν σοβαρά υπόψη την προστασία των ιδιοτήτων και της ιδιοσυγκρασίας της συγκεκριμένης ράτσας σκύλων, ενώ σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού η φυλή τέθηκε σε κίνδυνο από την ανεύθυνη αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια του lockdown στην πανδημία του Covid-19.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθηση, την προσφορά, τη συντροφικότητα και την αφοσίωσή τους -όλα τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία βασίστηκε το Γκόλντεν Ριτρίβερ», δήλωσε η γραμματέας του συλλόγου.

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι συγκεντρώσεις αυτές πραγματοποιούνται ανα πενταετία, ενώ οι ημερομηνίες πέφτουν σε επετείους-ορόσημα, συμπεριλαμβανομένης της 150ής επετείου που ήταν το 2018.


Photo: Facebook
Photo: Facebook

Η πρώτη «φουρνιά» Γκόλντεν Ριτρίβερ ήρθε στη ζωή το 1868 από ένα Τουίντ Γουότερ Σπάνιελ (Tweed Water Spaniel), ράτσα που έχει πλέον εξαφανιστεί, και από ένα Ριτριβερ με ξανθό, κυματιστό τρίχωμα. Τα πρώτα αυτά τρία κουτάβια ονομάστηκαν Primrose, Cowslip και Crocus, αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η πρώτη γέννα έφερε στη ζωή τέσσερα κουτάβια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 40 χρόνια ώστε η ράτσα να αναγνωριστεί επισήμως από το Kennel Club, τον μεγαλύτερο οργανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου που ασχολείται με την υγεία, την ευημερία και την εκπαίδευση των σκύλων, το 1913.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loch Ness Hub & Travel (@lochnesshub)


Με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ