Έκκληση για βοήθεια ώστε να πληρωθεί το δικαστικό παράβολο για να παραστεί η ΠΦΠΟ στην δίκη του άνδρα που σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να δικαστεί ο άνδρας που βασάνιζε και σκότωνε συστηματικά αδέσποτες γάτες στον Βοτανικό.

Ο δράστης που είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2023, φαινόταν σε βίντεο να τυλίγει μία γάτα σε μια μπλούζα χτυπώντας την με δύναμη στο έδαφος και στην συνέχεια μπαίνει στην πυλωτή προσπαθώντας να την θανατώσει.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην περιοχή του Κολωνού, το βράδυ της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου.

Ο δράστης ομολόγησε τα εγκλήματα και σχηματίστηκε δικογραφία.

Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) κρίθηκε προφυλακιστέος ο δολοφόνος των γατών στο Βοτανικό.

Ο αριθμός των ζώων που σκότωσε άγνωστος, ο αριθμός των βασανισμένων πτωμάτων που βρέθηκαν στο πρόχειρο κατάλυμα απροσδιόριστος ενώ σύμφωνα με έρευνες είχε τουλάχιστον 7 νεκρές γάτες σε προχωρημένη σήψη στο παράπηγμα που ζούσε.

Η Ομοσπονδία με τις πληρεξουσίες δικηγόρους Νίκη Τηλιακού και Έλενα Αρβανίτη, δήλωσε παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας, παρέστη ενώπιον της Ανακρίτριας και επέμεινε σθεναρά να κριθεί προφυλακιστέος, επέμεινε σθεναρά για να μη σκοτώσει άλλες γάτες.

Ο αγώνας και η προσπάθεια για την προφυλάκιση του δολοφόνου στέφθηκε με επιτυχία και προφυλακίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2023 παρά τις φαινομενικές αντιρρήσεις από τη δικαιοδοτικό λειτουργό για την επί της ουσίας παράσταση της ΠΦΠΟ.

«Ήμασταν εκεί και θα είμαστε εκεί όσο μπορούμε να καλύπτουμε και τα κατ΄ελάχιστον δικαστικά έξοδα για τη παράσταση της δικηγόρου μας, χωρίς άλλη αμοιβή», αναφέρει η Ομοσπονδία επειδή ωστόσο το κόστος είναι υψηλό, επιβάλλεται για την εξασφάλιση της νόμιμης παράστασής της που θα διασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη απονομή δικαιοσύνης για τις σκοτωμένες και βασανισμένες γάτες, ζητάει με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό να συνδράμετε προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για το παράβολο το οποίο ανέρχεται στα 972,66 ευρώ.

Μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσετε κάνοντας κατάθεση οποιουδήποτε ποσού στον ακόλουθο λογαριασμό τράπεζας Alpha Bank:

GR 8901 406 670 66700 2002 00 9116

ΒΙC: CRBAGRAAXXX
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ή μέσω paypal : [email protected]


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ