Εκτός Λευκού Οίκου ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν λόγω επιθετικής συμπεριφοράς

Εκτός Λευκού Οίκου βρίσκεται πλέον ο Κομάντερ, ο σκύλος του Τζο Μπάιντεν, καθώς από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023 επιτέθηκε συνολικά 10 φορές σε μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποίησαν αμερικανικά μέσα, ο δύο ετών γερμανικός ποιμενικός έχει εμπλακεί σε μια σειρά από διαπληκτισμούς, ο πιο πρόσφατος εκ των οποίων εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν δάγκωσε έναν άνθρωπο της Μυστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί από ιατρικό προσωπικό εντός του Λευκού Οίκου.



Εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν ανέφερε στο CNN ότι οι Μπάιντεν «νοιάζονται βαθιά για την ασφάλεια όσων εργάζονται στον Λευκό Οίκο και όσων τους προστατεύουν καθημερινά. Παραμένουν ευγνώμονες για την υπομονή και την υποστήριξη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και όλων των εμπλεκομένων, καθώς συνεχίζουν να αξιολογούν λύσεις». Εντούτοις, δεν ανέφερε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Κομάντερ ή εάν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.



Η αποχώρηση του κατοικιδίου του Αμερικανού προέδρου έπεται της αποχώρησης ενός άλλου σκύλου του, ενός γερμανικού ποιμενικού ονόματι Μέιτζορ, ο οποίος δόθηκε τελικά το 2021 σε έναν φίλο της οικογένειας να ζήσει στο Ντέλαγουερ, επειδή είχε δαγκώσει ανθρώπους στον Λευκό Οίκο. Έκτοτε, ο Κομάντερ εντάχθηκε στην οικογένεια Μπάιντεν, όντας ακόμη κουτάβι, αλλά το 2022 ξεκίνησαν να εκφράζονται οι πρώτες ανησυχίες για την επιθετική του συμπεριφορά από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.



Με πληροφορίες από NPR και CNN


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ