Έλενα Ακρίτα για δηλώσεις Γιώργου Λιάγκα: «Είναι μέλη της οικογένειας μας γιατί μας δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα ότι ένα κατοικίδιο ζώο δεν θεωρείται μέλος μιας οικογένειας, καθώς οι άνθρωποι δεν μοιράζονται το ίδιο DNA με ένα σκυλί.

Φιλόζωοι όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν με αυτή την ανακοίνωση με αρκετούς να διαφωνούν κάθετα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

Ειδικότερα, με μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η οποία συνοδεύεται από μία φωτογραφία με την σκυλίτσα της, την Λιλούκο, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται μέλη οικογένειας ενώ τονίζει πόσο ουσιαστική ήταν η παρουσία του δικού της κατοικίδιου στη ζωή της κ. Ακρίτα όταν η ίδια έδινε μάχη με την κατάθλιψη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Διάβασα πως κάποιος στην τηλεόραση είπε πως τα ζώα που ζουν μαζί μας δεν είναι λέει μέλη της οικογένειας μας. Του έχω νέα. Είναι μέλη της οικογένειας μας. Πιο πολύ από πολλούς συγγενείς μας. Είναι μέλη της οικογένειας μας γιατί τα αγαπάμε, γιατί τα λατρεύουμε, γιατί τούς χρωστάμε πολλά, γιατί μας δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν.

Είναι μέλη της οικογένειας μας γιατί έτσι γουστάρουμε. Τα λέμε παιδιά μας γιατί έτσι γουστάρουμε. Κοιμόμαστε αγκαλιά γιατί έτσι γουστάρουμε. Κι όταν η ζωούλα τους τελειώνει τόσο σύντομα, κλαίμε και θρηνούμε και γινόμαστε κομμάτια και δεν φεύγουν ποτέ από την καρδιά μας. Γιατί έτσι είμαστε εμείς. Και μαγκιά μας.

Στη φωτογραφία η Λιλούκο κι εγώ στα χρόνια που έδινα σκληρή μάχη με την κατάθλιψη. Ούτε λεπτό δεν ξεκόλλησε από το πλευρό μου. Μερόνυχτα εκεί δίπλα μου να με κοιτάει στα μάτια. Και ναι, είναι κόρη μου.

Το Δεκέμβριο του 2023 η Έλενα Ακρίτα έκανε μια ανάρτηση όταν ο σύζυγός Γιώργος Κυρίτσης ανάρρωνε από κορονοϊό και είχε δίπλα του τα δύο σκυλάκια της οικογένειας, Τζίνι και Λιλούκο, να του κρατούν συντροφιά.

Συγκεκριμένα είπε: «Γυρίζεις σπίτι κι αντικρίζεις αυτή την εικόνα. Ο μπαμπάς αναρρώνει από τον κορονοϊό και οι κόρες τού κρατάνε συντροφιά. Και χαμογελάς. Και νιώθεις ευγνωμοσύνη γιατί στη ζωή σου αξιώνεσαι αυτές τις μικρές στιγμές καθημερινής ευτυχίας. Αγάπη μόνο. Αλήθεια τώρα».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ