Έλενα Ακρίτα στους δημάρχους Ξάνθης: «Τι κάνετε για τα εκατοντάδες αδέσποτα που λιμοκτονούν»

Στο θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων της Ξάνθης, επανέρχεται η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα με νέα παρέμβασή της.

Ειδικότερα, με κοινοβουλευτική της ερώτηση στα τέλη Ιανουαρίου 2024 η Έλενα Ακρίτα είχε φέρει στη Βουλή την ντροπιαστική κατάσταση στην πρώην χωματερή της Ξάνθης, όπου εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά λιμοκτονούν και αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλούνταν να απαντήσει για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του στους αυτοδιοικητικούς αρμόδιους σχετικά με την περισυλλογή των αδέσποτων, τη στείρωσή τους και την παροχή βασικής φροντίδας για την επιβίωσή τους.

Καθώς έκτοτε η θλιβερή κατάσταση παραμένει ως είχε, σε πρόσφατη επιστολή της προς τους Δημάρχους Ξάνθης και Τοπείρου, η Έλενα Ακρίτα εγείρει το ζήτημα των υποχρεώσεων που απορρέουν για την τοπική αυτοδιοίκηση από τη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται να απαντήσουν εάν έχουν χρονοδιάγραμμα από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος, αν συνεργάζονται με τοπικά φιλοζωικά σωματεία και, κυρίως, αν πρόκειται να κατασκευάσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τις προβλεπόμενες εκ του νόμου προδιαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση, η Έλενα Ακρίτα «δεν θα πάψει να ασκεί πίεση» όπου χρειάζεται, «μέχρι τέτοιες ντροπιαστικές καταστάσεις να γίνουν παρελθόν και για τη δική μας χώρα».

Πηγή: left.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ