Έλενα Αρβανίτη: Οι ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και για ημέρες γαλήνης, περισυλλογής και βαθιάς αγάπης προς τον συνάνθρωπο και τα ζώα να συνοδεύεται από αυτή τη φωτογραφία

Η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Έλενα Αρβανίτη μοιράστηκε μία ανάρτηση στο λογαριασμό της Facebook για τα Χριστούγεννα συνοδευόμενη από μία δυσάρεστη φωτογραφία που μοναδικό σκοπό έχει να θυμίσει σε όλους ότι ο σεβασμός προς στους ανθρώπους και τα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού και παιδείας.

Οι ευχές για τα Χριστούγεννα της Έλενας Αρβανίτη

Φέτος θα ήθελα οι ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και για ημέρες γαλήνης, περισυλλογής και βαθιάς αγάπης προς τον συνάνθρωπο και τα ζώα, να συνοδεύεται από αυτή τη φωτογραφία. 
Η επιπλέον λοιπόν ευχή μου είναι του χρόνου τέτοιες ημέρες να μην έχω ανάλογες φωτογραφίες να μοιραστώ μαζί σας.

Η επιπλέον ευχή μου είναι του χρόνου οι Δικαστικοί λειτουργοί, οι Εισαγγελικοί λειτουργοί και οι ιθύνοντες των Αστυνομικών Τμημάτων να έχουν κατανοήσει το νόημα της διατάξεως του άρθρου 9 παράγραφος 1 εδάφιο θ του Νόμου 4830/2021 που μιλά για την ανάγκη του ζώου να έχει επαφή με τον κηδεμόνα του.

Για την ανάγκη του ζώου να ζει μη απομονωμένο στις ερημιές μακριά από τον άνθρωπο, καταδικασμένο σε διαρκή μοναξιά σαν να είναι στη φυλακή.
Για την ανάγκη του ζώου να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του ώστε να διατηρεί την ψυχική του υγεία. 
Ένα ζώο για να είναι ευτυχισμένο δεν αρκεί να έχει φαγητό, νερό και βιβλιάριο με σήμανση. Ακόμα και αν έχει όλα τα παραπάνω θα είναι διαρκώς μελαγχολικό και ψυχικά άρρωστο εφόσον ζει στην πλήρη αποξένωση από τον άνθρωπο, εφόσον δεν πηγαίνει ποτέ περίπατο, εφόσον δεν έχει την ευκαιρία να εκφράσει την αγάπη του.

Είναι απλά καταδικασμένο να βλέπει τη θάλασσα, τον ουρανό και τις πέτρες γύρω του.

Εύχομαι λοιπόν του χρόνου να μην υπάρχουν τέτοιοι κηδεμόνες. Όσοι λοιπόν εξ’ αυτών των κηδεμόνων έχουν ζώα σε αυτή τη μοίρα, ας κάνουν μια καλή πράξη λόγω των ημερών και ας τα δώσουν σε οικογένειες που θα τα αγαπήσουν και πάνω από όλα θα τα ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ.

Όσο για το άμοιρο ζώο της φωτογραφίας βρίσκεται σε μακρινό νησί μη δυνάμενο να κατανοήσει για ποιο λόγο του συμπεριφέρονται σαν να είναι κατάδικος του περασμένου αιώνα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ