Επείγουσα ανάγκη για τη χώρα η κάλυψη κτηνιατρικών περιστατικών όλο το 24ωρο

Επείγουσα έκκληση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ειδική Γραμματεία Ζώων Συντροφιάς και το Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο κάνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για την ανάγκη κάλυψης κτηνιατρικών περιστατικών που καλούνται να φέρουν εις πέρας φιλοζωικοί οργανισμοί, εθελοντές και κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων.

Ειδικότερα, η ΠΦΠΟ αναφέρει ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλόζωοι συμπολίτες όσο και οι κηδεμόνες ζώων, που αφορά την κάλυψη έκτακτων περιστατικών σε ώρες και ημέρες που δεν λειτουργούν τα κτηνιατρεία.

Μεγάλο έλλειμμα και απώλεια δεκάδων ζωών

Τα τελευταία εκατοντάδες περιστατικά που έχουν φτάσει στην ΠΦΠΟ καταμαρτυρούν μεγάλο έλλειμμα και απώλεια δεκάδων ζωών εξαιτίας αυτού.

Η αγωνία και το μαρτύριο χιλιάδων ανθρώπων, που καθημερινά προσπαθούν να βοηθήσουν ένα ζώο σε ανάγκη, πρέπει να τερματιστούν.

Όλα τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να χρειαστούν περίθαλψη ανά πάσα στιγμή. Ειδικά όμως τα αδέσποτα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς πολύ συχνά δηλητηριάζονται ή τραυματίζονται.

Ανάγκη για εφημερεύοντες κτηνιάτρους για επείγοντα περιστατικά

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι αποδεκτό να χάνονται ζωές λόγω έλλειψης κτηνιατρικής περίθαλψης Σαββατοκύριακα, βράδια ,αργίες και τους θερινούς μήνες», αναφέρει η Ομοσπονδία και θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση ώστε να υπάρχουν εφημερεύοντες κτηνίατροι όπως υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία που να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά όλες τις ημέρες και ώρες.

«Με την πεποίθηση ότι κατανοείτε την ανάγκη της κτηνιατρικής εφημερίας και της ενημέρωσης μας γι᾽ αυτό αναμένουμε άμεσες ενέργειές σας», καταλήγει.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ