Καρδίτσα: Σώθηκε με ελικόπτερο σκυλίτσα που βρισκόταν σκαρφαλωμένη στα κεραμίδια (Φωτο & Βίντεο)

Δραματική ήταν η κατάσταση για τους κατοίκους και τα ζώα στον Παλαμά μετά από θεομηνία που έπληξε την Καρδίτσα.

Άνθρωποι προσπαθούσαν μόνοι τους να σώσουν τους συνανθρώπους τους, ενώ οι εικόνες σκύλων πάνω σε στέγες που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να ξεφύγουν και να σωθούν συγκλονίζουν, με πολλούς να αναρωτιούνται τι απέγιναν.

Φωτο Facebook | Τάκης Κώστας Τσιούκας

Όπως αναφέρει η Εύη Θάνου από την Φιλοζωική της Καρδίτσας, ομάδα διάσωσης κατάφερε πριν λίγη ώρα να διασώσει με ελικόπτερο σκυλίτσα που πάλευε να σώσει τη ζωή της στα κεραμίδια στο χωριό Μεταμόρφωση. Είχαν προηγουμένως δεχθεί κλήση για να την παραλάβουν.

«Ποιος είδε αυτή τη φωτογραφία και τα βίντεο με τη σκυλίτσα να παλεύει για τη ζωή της και δεν αισθάνθηκε ένα κόμπο στο λαιμό; Ποιος είδε τόσους ανθρώπους στις ταράτσες των σπιτιών τους να εκλιπαρούν για βοήθεια και έμεινε ασυγκίνητος», γράφει η κ. Θάνου.

Τώρα είναι ασφαλής και το όνομα αυτής Ντανιέλα.

Ο οργανισμός Dogs’ Voice έχει ήδη αποστείλει τροφές μέσω αγοράς από το τοπικό κατάστημα. Στο προφίλ της  Evi Thanou μπορείτε να βρείτε το iban και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Γίνεται επίσης έκκληση φιλοξενίας των ζώων αυτών, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους και το καταφύγιο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Στον Παλαμά Καρδίτσας χρειάζονται βοήθεια με τους απεγκλωβισμούς ζώων και κάνουν έκκληση για εθελοντές.

Το Dogs’ Voice βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές και ενημερώνεται για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ παράλληλα κάνει έκκληση να μην αφήνει κανείς πίσω τα ζώα του.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ