Μαρία Σολωμού: Δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει με τον σκύλο της γιατί δεν είχε το βιβλιάριό του – Το «δεν με ξέρετε;» και οι αντιδράσεις στο Twitter

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει το στόρι της Ζέτας Μακρυπούλια στο Instagram με το οποίο εξέφραζε την δυσαρέσκεια της με την SkyExpress όταν έχασε την πτήση της γιατί είχε καθυστερήσει και με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε, συνάδελφός της έσπευσε να την στηρίξει, μόνο που της γύρισε… μπούμερανγκ.

Συγκεκριμένα η Μαρία Σολωμού έσπευσε να μοιραστεί με τους ακόλουθους της μέσω στόρι μία προσωπική της κακή -όπως αναφέρει- εμπειρία με την ίδια αεροπορική εταιρεία.

Η Μαρία Σολωμού θα ταξίδευε με τον σκύλο της, την Μαύρα, την προηγούμενη εβδομάδα για Θεσσαλονίκη ωστόσο της ζήτησαν το βιβλιάριό του, κάτι που δεν ήξερε ότι είναι απαραίτητο.

«Την προηγούμενη εβδομάδα πέταξα για Θεσσαλονίκη και μπήκα ηλεκτρονικά να κλείσω ένα εισιτήριο για εμένα και τον σκύλο μου. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω online check, φαντάστηκα ότι θα πρέπει να ζυγίσουν το σκύλο νωρίτερα. Λέω ΟΚ θα πάω λίγο νωρίτερα. Η μόνη υποσημείωση που βγήκε είναι ότι πέρα από τα λεφτά που μου πήραν για το πήγαινε – έλα του σκυλιού, είναι να έχω ταυτότητα ή διαβατήριο. Μου είπαν ότι πρέπει να έχω βιβλιάριο του σκυλιού» είπε αρχικά.

Η Μαρία Σολωμού συνέχισε, λέγοντας: «Θα πίστευε κάποιος ότι λογικά θα έπρεπε να είμαι ενήμερη και να ξέρω ότι τα σκυλάκια πετάνε με το βιβλιάριό τους. Δεν το φαντάστηκα γιατί αφενός δεν βγήκε κάποια υποσημείωση από κάτω, αφετέρου έχει τύχει να μην μου ζητήσουν ποτέ εμένα. Οπότε δεν ήξερα ότι για τις πτήσεις εσωτερικού χρειάζεται βιβλιάριο το σκυλί. Περίμενα κάνα τεταρτάκι, μέχρι να πειστεί η υπεύθυνη από τον άνθρωπο στο γκισέ να βγει έξω. Βγήκε μόνο όταν πήγα να σηκώσω στόρι επί τόπου. Πανικός. Ήρθε αυτή κι άλλη μία κυρία να μου πουν ότι δεν με ξέρουν και δεν ξέρουν αν έχω βιβλιάριο. Λέω “δεν με ξέρετε; Και γιατί χεστήκ@τε όταν είπα να ανεβάσω story; Και γιατί τρέξατε τότε;” Επίσης μου είπαν ότι οι άνθρωποι έχουν αλλεργίες. Λέω “αλήθεια; Και με το βιβλιαράκι του σκυλιού δεν θα έχουν αλλεργίες;”. Γύρισε το σκυλί στη μαμά μου, έπαθα πανικό μέχρι να φτάσει και θα πω ότι οι κοπέλες μέσα στην καμπίνα ήταν εξαιρετικές».


Να πούμε εδώ ότι το pet-in αναζήτησε τους όρους και διατάξεις μεταφοράς της SkyExpress και αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στα ταξιδιωτικά έγγραφα κατοικίδιων που απαιτούνται, τα οποία είναι τα εξής:

Βιβλιάριο υγείας ζώου εάν θέλετε να μεταφέρετε μαζί σας κατοικίδιο ζώο, (σκύλος, ή γάτα) καθώς και δήλωση / βεβαίωση ότι εσείς είστε ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Απαραίτητο είναι επίσης να έχετε φροντίσει το κατοικίδιό σας να φέρει μικροτσίπ ταυτότητας.

Απαιτείται πλήρης εμβολιασμός που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την πτήση και να είναι σε ισχύ την ημέρα του ταξιδιού.

Μερικές αντιδράσεις στο Twitter

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ