Επισκέπτες φυσικού τοπίου προκάλεσαν την πτώση νεογέννητου πόνυ σε γκρεμό για να βγάλουν μια… selfie

Οι επισκέπτες του φυσικού τοπίου Gower στην Ουαλία καλούνται να διατηρούν αποστάσεις ύστερα από μια σειρά περιστατικών, μεταξύ των οποίων και η πτώση ενός νεογέννητου πόνυ σε γκρεμό

Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, ανάμεσα σε άλλα, το οποίο οφείλεται στην παρουσία επισκεπτών στην περιοχή, οι οποίοι αγνόησαν την κοινή λογική, καθώς αποφάσισαν να πλησιάσουν ένα νεογέννητο πόνυ για να βγάλουν μια selfie μαζί του, με αποτέλεσμα το ζώο να φοβηθεί και πάνω στον πανικό του να πέσει στον γκρεμό.

Σε ένα άλλο περιστατικό, μια γυναίκα τραυματίστηκε έπειτα από κλωτσιά που δέχθηκε από πόνυ στην ίδια περιοχή, στη χερσόνησο Gower στη νοτιοδυτική Ουαλία, ενώ σε αρκετά ακόμη περιστατικά πόνυ έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από αυτοκίνητα, ακόμη και από drone που πετούσαν οι επισκέπτες για να καταγράψουν τα ζώα και το τοπίο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ακτοφυλακής ενημέρωσε τους επισκέπτες να τηρούν αποστάσεις όταν τραβάνε φωτογραφίες. Ειδικότερα, σε ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε: «Σχεδόν κάθε μέρα, ενώ οδηγούμε προς και από την καλύβα μας, βλέπουμε μέλη του κοινού να προσπαθούν να χαϊδέψουν ή να βγάλουν selfies με τα άλογα. Σταματάμε όταν το βλέπουμε να συμβαίνει και εξηγούμε ότι τα άλογα είναι ημιάγρια ή άγρια. (…) Ένα νεογέννητο πόνυ έπεσε στα βράχια επειδή πανικοβλήθηκε όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να βγάλει selfies μαζί του».

Στη συνέχεια, η ανάρτηση αναφέρει:«Πρόσφατα, χρειάστηκε να μεταφέρουμε μια νεαρή κοπέλα στο πάρκινγκ, αφού την είχε κλωτσήσει ένας επιβήτορας (αρσενικό άλογο) κοντά στην καλύβα μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε από πλευράς πρώτων βοηθειών, αλλά είχε δυσκολία στο να περπατήσει. (…) Προφανώς θα κάνουμε πάντα ό,τι μπορούμε σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά θα θέλαμε ο κόσμος να κρατάει αποστάσεις από τα άλογα. Κρατήστε την απόστασή σας και χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα ζουμ για κοντινές λήψεις. Μείνετε ασφαλείς όταν είστε γύρω από τα άλογα».


Με πληροφορίες από Guardian


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ