Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της «Νέμεσις» στους εθελοντές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας στους εθελοντές, από τους δημιουργούς των προγραμμάτων με διαδικτυακό σεμινάριο.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών ήταν συγκινητική με όμορφες στιγμές και με όμορφους ανθρώπους.

Οι δημιουργοί των προγραμμάτων έλυσαν απορίες και έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις και παρατηρήσεις για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. Οι εθελοντές θα μπορέσουν να τα παρουσιάσουν με τις σωστές μεθόδους, απαραίτητες για την υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις», πιστή στις αρχές της, προχωρά υπεύθυνα στην παρουσίαση των προγραμμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων όσων αποτελούν το κρίκο στην Σχολική Κοινότητα, Εκπαιδευτικούς-Γονείς-Μαθητές.

«Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες, που είχαν την διάθεση για προσφορά και ενημέρωση και την μέχρι σήμερα καλή συνεργασία πάνω στην εκπαίδευση για τα ζώα και το περιβάλλον», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι κριτικές που έλαβαν μετά τη παρουσίαση, συμπυκνώνονται στο παρακάτω μήνυμα, που έστειλε εθελόντρια:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δώσατε να συμμετάσχω στην χθεσινή παρουσίαση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, τα προγράμματα είναι εξαιρετικά!»

Οι ενημερώσεις των παιδιών είναι απαραίτητες, διότι καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και φιλοζωίας.

Η φράση “το μέλλον ανήκει στα παιδιά” μπορεί να ακούγεται κλισέ όμως πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια, καθώς τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι η ελπίδα για την επιβίωση της ζωής στο πλανήτη μας.

Μεγάλος στόχος της Ομοσπονδίας ήταν και παραμένει η εκπαίδευση των παιδιών για το περιβάλλον και τα ζώα, να γίνεται από το Κράτος και τη Πολιτεία και όχι μέσω του Εθελοντισμού, ο οποίος πρέπει να δρα μόνο συμπληρωματικά και όχι κύρια.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ