Σουφλί Έβρου: Εγκαταλελειμμένο σκυλάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σώθηκε χάρη στο ενδιαφέρον μαθητών

Ένα σκυλάκι που βρέθηκε παρατημένο και στη συνέχεια χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός εγκατέλειψε, σώθηκε χάρη στην ευαισθησία μαθητών σχολείου στο Σουφλί Έβρου.

Τα παιδιά δίδαξαν τι θα πει πολιτισμός και αγάπη προς ένα ανήμπορο πλάσμα όταν χωρίς δεύτερη σκέψη δεν γύρισαν την πλάτη στο αιμόφυρτο σκυλάκι που χτυπήθηκε από το όχημα.

Σύμφωνα με την εθελόντρια Dolitsa O’Riordanakis, το σκυλάκι πετάχτηκε τρομαγμένο στο δρόμο και κάποιος το χτύπησε με το αμάξι και το εγκατέλειψε.

Τα παιδιά που το είδαν, έμειναν μαζί με το ζωάκι μέχρι να φτάσουν γονείς και εθελοντές. Τα περισσότερα μάλιστα έκλαιγαν μέχρι και την ώρα που το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο.

«Σε μια κοινωνία που μεγαλώνει παιδιά τα οποία κατεβάζουν το παντελόνι του συμμαθητή τους και παίζουν τρίλιζα στα οπίσθια του, εμείς θα ελπίζουμε σε μια κοινωνία που μεγαλώνει παιδιά σαν και αυτά που απεικονίζονται στην εικόνα», αναφέρει και συνεχίζει: «Μέσα στη σαπίλα της σημερινής κοινωνίας, που εξευτελίζει δίχως έλεος ανθρώπους και ζώα, τα παιδιά αυτά αποτελούν μια μικρή πηγή φωτός. Μικρή, που με τη σωστή καθοδήγηση και επιμονή, μπορεί να γίνει μεγάλη. Και να φωτίσει όλο τον κόσμο με φώτα που κανείς δε θα μπορέσει να σβήσει. Ελπίζουμε και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, να γίνουμε ένας τόπος με παιδεία και πολιτισμό απέναντι στα ζώα. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στα ζώα μας, στους εαυτούς μας. Φτάνει πια με τη βία και την εγκληματικότητα. Οφείλουμε να παλέψουμε για έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που έχουμε στα χέρια μας. Κάποια στιγμή θα αφήσουμε παρακαταθήκη. Ας είναι αυτή που πρέπει!»

Το σκυλάκι το οποίο δεν φέρει μικροστσίπ, νοσηλεύεται. Είναι αρσενικό και μικρό σε ηλικία.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει, αφότου αναρρώσει, να επικοινωνήσει στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στην Dolitsa O’Riordanakis.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ