Τραγωδία στην άσφαλτο: Αυτοκίνητο σκότωσε άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο και το σκυλάκι του στη Βάρκιζα Αττικής

Ένα τραγικό περιστατικό θανατηφόρας παράσυρσης με θύματα έναν άνδρα που εκινείτο με το αναπηρικό αμαξίδιο και το σκυλάκι του, σημειώθηκε στις 22:40 της Κυριακής, στο 32ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο ύψος του Ribas.

Σύμφωνα με το ant1news, ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, που οδηγούσε 87χρονος, χτύπησε το αναπηρικό αμαξίδιο με το οποίο ένας 40χρονος άνδρας εκινείτο στο σημείο της παραλιακής, στο ύψος του νυχτερινού κέντρου, στην Βάρκιζα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης του αυτοκινήτου, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 40χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο, στην Βούλα, όπου δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματα του.

Νεκρό ανασύρθηκε ένα από τα δύο σκυλάκια που είχε μαζί του ο 40χρονος, το οποίο επίσης παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Το βίντεο και η ανάρτηση είναι της εθελόντριας Lamprini Stray. Στο απόσπασμα φαίνεται ο 40χρονος να πηγαίνει βόλτα με τα δύο σκυλάκια του στη Γλυφάδα.

«Προσεχώς και σε διαφορετικές συνθήκες σκόπευα να γράψω ένα αφιέρωμα σχετικά με τον άνθρωπο που κυκλοφορεί με αμαξίδιο μαζί με τα 2 σπιτζ σκυλάκια του…. Εθεάθη την Τετάρτη στη Γλυφάδα και έλαβα το βίντεο που τράβηξε φίλος.

Ήθελα να δείξω πως η θέληση και η αγάπη του ανθρώπου για τους τετράποδους φίλους του δεν έχει δικαιολογίες και όρια κι ας έχει δυσκολίες. Παρόλο που οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ούτε καν τον ίδιο για να κινείται όχι μόνο το έκανε αλλά έπαιρνε μαζί του και τα 2 σκυλάκια του όταν εμείς που δεν έχουμε κάποια αναπηρία, βαριόμαστε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα αφού βαριόμαστε να σηκωθούμε απ τον καναπέ αφήνοντας το τηλεκοντρόλ και το κινητό. Το ότι έχουμε και τα 2 πόδια μας δεν μας δίνει κίνητρο… δυστυχώς!

Όμως οι συνθήκες άλλαξαν… Αυτός ο άνθρωπος δε ζει πια… ένας ηλικιωμένος στο ύψος του Ribas απόψε, με το Ι.Χ. του, έπεσε πάνω του σκοτώνοντας τον κύριο στο αμαξίδιο ηλικίας 40 ετών και τα 2 σκυλάκια του. Δε γνωρίζω τα στοιχεία του, δε χρειάζονταν, αλλά ανάπηρο με 2 σκυλάκια στους δρόμους μόνο αυτόν είχα δει όλα αυτά τα χρόνια. Μακάρι να ταν ψέμα…

Θα πρεπε να ζούσε στην Ολλανδία… όχι στην Ελλάδα… εκεί θα ταν ο παράδεισος του… εν ζωή!»


Ο Αντώνης Ρέλλας, δραστήριος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, με ανάρτησή του στο Facebook, τοποθετήθηκε για το δυστύχημα κάνοντας αναφορά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα ανάπηρα άτομα, για την έλλειψη προσβασιμότητας που σκοτώνει.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο Γιώργος ήταν ένας δραστήριος ανάπηρος και συνήθως συναντιόμασταν σε καλλιτεχνικές δράσεις που ήταν προσβάσιμες. Χαμογελαστός και λιγομίλητος. Αντιμετώπιζε τα εμπόδια που έχουμε όλα τα ανάπηρα άτομα στην καθημερινότητα μας με πείσμα.

Χθες το βράδυ ο Γιώργος επέστρεψε από την βόλτα του με τα δυο Σπιτζ του και τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Σκοτώθηκε ακαριαία και μαζί του το ένα από τα δυο σκυλιά του.
Το ρίσκο που πήρε ο Γιώργος και του στοίχισε τη ζωή το παίρνουμε όλα τα ανάπηρα άτομα καθημερινά.

«Η έλλειψη προσβασιμότητας σκοτώνει»

Οι πόλεις μας είναι σχεδιασμένες για το ανθρωπομετρικό πρότυπο της κανονικότητας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ρισκάρουμε αν θέλουμε να ζήσουμε όπως οι μη ανάπηροι.
Καθημερινά βγαίνουμε στο οδόστρωμα με τα αμαξίδια μας διότι δεν υπάρχουν πεζοδρομία για να κυκλοφορήσουμε και όσα υπάρχουν είναι ακατάλληλα για να μετακινηθείς με αμαξίδιο.

Τα ανάπηρα άτομα αποτελούμε το 15% της κοινωνίας και αν υπολογίσουμε και τα εμποδιζόμενα πρόσωπα αγγίζουμε το 50%.

Αν στην καθημερινότητα δεν μας συναντάτε δεν συμβαίνει εξαιτίας της βλάβης στο σώμα μας αλλά του τρόπου που έχουν δομηθεί οι κοινωνίες μας και μας αποκλείουν από την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Αν ακούσετε σήμερα στα ΜΜΕ ότι την ευθύνη του δυστυχήματος έχει αποκλειστικά ο υπερήλικας οδηγός και η υπερβολική ταχύτητα ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΛΗ την αλήθεια.

Η έλλειψη προσβασιμότητας σκοτώνει.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου και στην Αθηνά.

Αντίο, Γιώργο.

ΥΓ: λανθασμένα αναφέρουν ότι ο Γιώργος κινούνταν με «ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο». Ο Γιώργος ήταν με χειροκίνητο αμαξίδιο στο οποίο τοποθετούσε προαφαιρούμενο εμπρόσθιο μηχανισμό ηλεκτροκίνησης.

ΥΓ2: το συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας, υπαγόμενο στον Πρωθυπουργό, η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί για το ζήτημα; Τουλάχιστον τα ανάπηρα μέλη του;»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ