Έρευνα της αστυνομίας για θανατώσεις γατών σε πάρκο της Πάτρας

Μία σοβαρή καταγγελία φέρνει στο φως φιλόζωος μετά τον εντοπισμό νεκρών γατών σε πάρκο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο φιλόζωος Γιάννης Μπαλαφούτης διαπίστωσε ότι δύο γάτες είχαν θανατωθεί από αγνώστους κατά τη διάρκεια βόλτας του στο Νότιο Πάρκο κοντά στον Φάρο.

Πρόκειται για γάτες, ηλικίας περίπου 5 με 6 μηνών, όπου η μία βρέθηκε νεκρή και θαμμένη κάτω από βράχους στον κυματοθραύστη και η άλλη σε ημιθανή κατάσταση, σφηνωμένη σε βραχώδες σημείο, με αποτέλεσμα και αυτή μετά από λίγο να ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπαλαφούτης, οι υπαίτιοι προχώρησαν στην αποτρόπαια πράξη, σε μία περιοχή όπου κυκλοφορούν αρκετές γάτες και γενικότερα μικρά ζώα, εξαιτίας των σπιτιών φιλοξενίας που έχει τοποθετήσει εκεί ο Δήμος Πατρέων.

Ο κ. Μπαλαφούτης κάλεσε την Πυροσβεστική για να ξεθαφτούν οι δύο γάτες και στη συνέχεια επικοινώνησε με την Αστυνομία προκειμένου να καταγράψει το συμβάν και να κινηθούν οι υπόλοιπες -σύμφωνα με το νόμο- προβλεπόμενες ενέργειες.

Έχει ήδη συνταχθεί δικογραφία και διεξάγεται έρευνα για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της θανάτωσης των άκακων τετράποδων.

Η Αστυνομία ξετυλίγει το «κουβάρι» του περιστατικού, με την ισχύουσα νομοθεσία (2021) να είναι πλέον πολύ αυστηρή για όσους κακοποιούν, κακομεταχειρίζονται ή θανατώνουν ζώα συντροφιάς, αφού προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Μπαλαφούτης, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» για το περιστατικό, δήλωσε: «Πρέπει κάτι να γίνει από τον Δήμο, ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κι αυτός θα πρέπει να ακολουθήσει τις διαδικασίες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να δημιουργήσει καταφύγια, τα οποία έχουν φύλαξη και 14ωρη κτηνιατρική περίθαλψη κι όχι μόνο. Αυτό που ζητάω είναι να υπάρχει η μέριμνα, που πρέπει από τη δημοτική αρχή».


 

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ