Έσπασε κι άλλο ανάχωμα στον Πηνειό – Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα νερά, κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης – Έκκληση να εκκενωθεί το καταφύγιο Λάρισας

Δραματικές κυλούν οι ώρες στη Θεσσαλία, στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα, έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel.

Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης

Τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα αποφάσισαν οι Αρχές να κλείσουν καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, σημείωνε πως από τα νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Μάλιστα, η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος, καθώς άγνωστη παραμένει αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλισε και μάλιστα πριν λίγο δόθηκε μήνυμα από το 112 λόγω αναχώματος που έσπασε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμπελώνας.

Κινδυνεύει το καταφύγιο του Φιλοζωικού Λάρισας

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. κάνει επείγουσα έκκληση να βρεθούν αγροτικά αυτοκίνητα να σωθούν ζώα από την περιοχή Γιάννουλης καθώς έχει ενημερωθεί ότι υπάρχουν 5-6 σκυλιά που κολυμπάνε στα νερά.

Όποιος μπορεί να προμηθεύσει και μποξ ή κρέιτς, καθώς δεν επαρκούν όσα έχουν στη διάθεσή τους, παρακαλείται να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6945719693 ή με μήνυμα στο Facebook.

Τελευταία ενημέρωση: Η πρόσβαση του φορτηγού είναι προς το παρόν αδύνατη. Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας προσπαθεί να βρει εναλλακτική λύση ή δρόμο.

Σε περίπτωση που μεταφερθούν τα ζώα στον Τύρναβο χρειάζονται κλουβιά και χώρο εκτός από το μοναστήρι.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς παρακαλεί εθελοντές και φιλοζωικά σωματεία που μπορούν να συνδράμουν στην φροντίδα των ζώων να αποστείλουν σχετικό mail στο [email protected] ή να καλέσουν στο 2131364020.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ