Εθελοντής ταξιδεύει 100 χιλιόμετρα την ημέρα για τη διάσωση ζώων στη σεισμόπληκτη Συρία (βίντεο)

Οι πρόσφατοι σεισμοί που συγκλόνισαν τη βόρεια Συρία και τη νότια Τουρκία άφησαν πίσω τους ένα ασύλληπτο σκηνικό καταστροφής. Ανάμεσα στα χαλάσματα και τα συντρίμμια, εκτός από τους ανθρώπους, τα ζώα υποφέρουν από τραυματισμούς, αφυδάτωση και υποσιτισμό. 

Όπως δημοσιεύει το euronews, ο Μοχάμεντ Αλάα αλ Τζαλίλ είναι αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά σώζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μπορεί. Κάθε μέρα κάνει το ταξίδι των 100 χιλιομέτρων από το σπίτι του στο Τζανταΐρις στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία του Χαλεπιού, αναζητώντας ευάλωτα γατάκια και κουτάβια. Αφού τα διασώσει, τα μεταφέρει πίσω στο καταφύγιο για να τους προσφέρει στέγη και τροφή.

Δυστυχώς, η βοήθεια προς τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας φτάνει αργά. Ακόμη και πριν από την καταστροφή, υπήρχε μόνο ένα πέρασμα στο Μπαμπ αλ-Χάουα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Τζανταΐρις, το οποίο παρέδιδε κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια σε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί. Μετά τον σεισμό, οι εργασίες στο πέρασμα διακόπηκαν προσωρινά και χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να επαναλειτουργήσει.

Όταν ο αναπληρωτής περιφερειακός ανθρωπιστικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών Ντέιβιντ Κάρντεν επισκέφθηκε το Τζανταΐρις μετά την επαναλειτουργία, σοκαρίστηκε από το μέγεθος της καταστροφής. 

Ο Μοχάμεντ Αλάα αλ Τζαλίλ είναι ένας πραγματικός ήρωας για την αφοσίωσή του στη διάσωση των ζώων. Οι προσπάθειές του να προσφέρει καταφύγιο, τροφή και φροντίδα στα ζώα που επλήγησαν από τον σεισμό αποδεικνύουν το είδος της συμπόνιας και της γενναιότητας, που χρειάζεται απεγνωσμένα σε μια τέτοια εποχή.

Ο Μοχάμεντ και άλλοι εθελοντές διασώζουν γάτες και σκύλους από τα ετοιμόρροπα κτίρια στο Τζαντάιρις. Πολλά από τα ζώα έχουν φοβηθεί, οπότε χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να τα συλλάβουν. 

Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν διασωθεί 33 γάτες, οκτώ από τις οποίες ήταν τραυματισμένες. Τα ζώα μεταφέρονται στο αλ-Μπαμπ, ένα καταφύγιο, που είχε δημιουργηθεί πριν από το σεισμό, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ