Φιλοζωική δράση στο 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής

Tην Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Φασκιώτης και η Επόπτρια Υγείας και Υπεύθυνη Αστικής Πανίδας του Δήμου Καισαριανής, κα Σοφία Πατηνιώτη, σε συνεργασία με την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, κα Μυγδάλη, πραγματοποίησαν, φιλοζωική δράση για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Στην εκδήλωση, συζητήθηκαν θέματα προστασίας και φροντίδας των ζώων συντροφιάς όπως η κακοποίηση, η σωστή σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η σημασία της στείρωσης δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, ώστε να αποφεύγεται ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.

Στην επίσκεψη ήταν παρούσα η Μάχη, η οποία συνοδευόταν από την εθελόντρια κα Χρυσούλα

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δημοτικές ταίστρες και ποτίστρες, καθώς και την παγκόσμια εφεύρεση με τα χάρτινα φαρασάκια που παρέχεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης, σε διάφορα σημεία στα οποία οι κάτοικοι συχνάζουν με τα κατοικίδιά τους, ώστε να διευκολύνεται η συλλογή των περιττωμάτων τους. 

Τα χάρτινα φαρασάκια “Νο Κaκa”

Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τα νέα γατόσπιτα που έχουν κατασκευαστεί και σύντομα θα τοποθετηθούν στρατηγικά σε σημεία της πόλης που υπάρχουν γατούλες που χρειάζονται καταφύγιο. 

Ο Αντιδήμαρχος και η Επόπτρια Υγείας με χαρά διαπίστωσαν ότι πολλοί μαθητές και καθηγητές είναι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς και έχουν αγάπη για τα ζώα.

Tα νέα γατόσπιτα θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης

Στην επίσκεψη ήταν παρούσα και η γλυκιά Μάχη, η οποία φιλοξενείται στο Καταφύγιο Ζώων Βύρωνα και συνοδευόταν από την εθελόντρια κα Χρυσούλα.

Η μικρή Μάχη, πολύ φιλική, κοινωνική και τρυφερή, αναζητά μόνιμο σπίτι. 

Οι δράσεις ενημέρωσης θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης. 


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ