Το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο «Άριελ» επισκέφτηκε τους μαθητές της Σίνδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο της Σίνδου έκαναν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Πολιτιστικού Σωματείου «Άριελ». 

Συγκεκριμένα, το σωματείο επισκέφτηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο μετά από πρόσκληση των δασκάλων στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών για την ενσυναίσθηση και τη φιλοζωία.

«Ένα μεγάλο μπράβο, σε δασκάλους και γονείς γιατί έτσι χτίζουμε, μία πιο όμορφη κοινωνία και ένα πιο όμορφο μέλλον, ώστε να μεγαλώνουμε και να συνυπάρχουμε όλοι αρμονικά», γράφει το φιλοζωικό σωματείο. 

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν απέναντι σε δεσποζόμενα και αδέσποτα, για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και την φροντίδα τους, για την υπεύθυνη υιοθεσία, τα οφέλη της στείρωσης αλλά και την σημασία της ηλεκτρονικής σήμανσης.

Επιπλέον μίλησαν για τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας, ο καθένας με τον τρόπο του ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον ζώα τα οποία υποφέρουν στους δρόμους.

Τα ίδια τα παιδιά είπαν ότι “τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους χωρίς κηδεμόνα, φοβούνται, πονάνε, διψάνε, πεινάνε και θέλουν κι αυτά να επιβιώσουν όπως κάθε πλάσμα στον πλανήτη”, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και η ευαισθησία απέναντι στα ζώα χτίζεται από μικρή ηλικία.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ