Μαθητές νηπιαγωγείου συγκέντρωσαν τροφές και φάρμακα για τ᾽αδέσποτα της Ελευσίνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων στις 4 Απριλίου, την Τετάρτη 5 Απριλίου, οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Αδέσποτα Μυστήρια» βρέθηκαν στο 2ο και 7ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών προκειμένου να συζητήσουν με τους μικρούς μαθητές για τη φιλοζωία και τις δράσεις της ομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη φροντίδα και την ευθύνη που έχει ένα ζώο, την υιοθεσία ενός αδέσποτου σε αντιδιαστολή με την αγορά, αλλά και συνολικά για τον εθελοντισμό. Επίσης, εξήγησαν τη σημασία που έχει να προστατεύουμε τα ζώα και να μιλάμε σε κάποιον αρμόδιο όταν βλέπουν ότι κάποιος κάνει κακό σε ένα ζώο.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και η κτηνίατρος κυρία Κωνσταντίνα Γκιόκα και ο εκπαιδευτής κύριος Γιάννης. Η γιατρός ανέλυσε τις ανάγκες ενός ζώου είτε είναι αδέσποτο είτε δεσποζόμενο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ζει χαρούμενο. Επίσης, προσπάθησε να εξηγήσει με απλά λόγια στα παιδιά πώς δημιουργούνται τα αδέσποτα και τη σημασία της στείρωσης και του τσιπαρίσματος.

Από τη μεριά του, ο κύριος Γιάννης μίλησε στα παιδιά για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αντιλαμβάνεται ένας σκύλος και ένας άνθρωπος τις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα όταν μπαίνουν σε ένα άγνωστο μέρος, και ποιες είναι οι βασικές εντολές που μπορούμε να μάθουμε στο σκύλο μας.

Φιλοζωική Ομάδα Ελευσίνας «Αδέσποτα Μυστήρια»

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συγκίνησαν την φιλοζωική ομάδα Ελευσίνας με την προσφορά τους αφού συγκέντρωσαν τροφές και φάρμακα για τ᾽ αδέσποτα που φροντίζει η ομάδα

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους καταπληκτικούς μαθητές και τους γονείς τους για τις πολύτιμες δωρεές τους σε τροφές και φάρμακα για τα αδεσποτάκια που φροντίζουμε και βεβαίως τις υπέροχες νηπιαγωγούς για την πρόσκληση και την φιλοξενία τους, αλλά κυρίως για τη σημασία που δίνουν στο μείζον θέμα των αδέσποτων και του εθελοντισμού,» δήλωσαν οι εθελοντές.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ