Φορτέτσα Ηρακλείου: Δολοφόνησε τουλάχιστον 10 ζώα με φόλες κοντά σε παιδικό σταθμό

Φρίκη και θυμό έχουν προκαλέσει οι δολοφονίες τουλαχιστον 10 ζώων, σκύλων και γατών, που βρέθηκαν την Δευτερά 27 Μαρτίου δηλητηριασμένα με πνεύμονες και εντόσθια προβάτων. 

Όπως καταγγέλει στην ανάρτηση της μέσα από το facebook, η γενική γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χουστουλάκη, ο δράστης φρόντισε να περιχύσει τα ζώα με τοξικό δηλητηριώδες χημικό.

Η κ. Χουστουλάκη ενημέρωσε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία αλλά και βιντεοληπτικό υλικό για τον άνδρα που σκόρπισε το θάνατο και μάλιστα κοντά σε Παιδικό Σταθμό στην Σόλωνος.

Όπως δημοσίευσε η neakriti, οι γονείς και ανήλικα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε φρικτές εικόνες καθώς τα νεκρά ζώα κείτονται απέναντι από την είσοδο παιδικού σταθμού, υπό τον κίνδυνο οποιοδήποτε υπόλειμμα του δηλητηρίου να έπεφτε στα χέρια κάποιου παιδιού.

Έγινε ενδελεχής έρευνα από την ΕΛΑΣ, με στοιχεία που βρέθηκαν στην περιοχή και από την Τρίτη (28/3) αξιοποιείται μέσω της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών το βιντεοληπτικό υλικό.

Η δίωξη που θα ασκηθεί με βάση το νόμο 4745/2020 είναι κακουργηματική και η θανάτωση ζώων τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών και πρόστιμο 50.000 για καθε θανατο.

Τα νεκρά ζώα μεταφέρθηκαν με την βοήθεια πολιτών και εθελοντών σε κτηνιατρική κλινική και περισυλλέχθηκαν δηλητηριασμένα κομμάτια με σκοπό να ελεγχθούν από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ τα ζωάκια που κατάφεραν να επιβιώσουν μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ