Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ασφαλή τα ζωάκια του δημοτικού καταφυγίου και ενός ξενώνα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ολόκληρη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στην Αλεξανδρούπολη, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ από το πρωί επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Όπως αναφέρει το ertnews.gr, πέντε σπίτια και μία εκκλησία κάηκαν στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν δυο μέτωπα φωτιάς νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά με το δεύτερο στα Λουτρά Τραϊανούπολης να ανησυχεί περισσότερο.

Εκκενώθηκε με ασφάλεια το δημοτικό καταφύγιο και ενός ξενώνα

Το Σάββατο το απόγευμα εκκενώθηκε προληπτικά το καταφύγιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο Δήμος διέθεσε φορτηγά για τη μεταφορά των ζώων και η εκκένωση του καταφυγίου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού 81 σκυλιά μεταφέρθηκαν με τάξη, ηρεμία κι ασφάλεια στο γήπεδο του Άβαντα.

«Ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς όλους τους εθελοντές που αγόγγυστα μέσα σε 2,5 ώρες “άδειασαν” το καταφύγιο. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Το βράδυ προβλέπεται μακρύ», γράφει το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η Εδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων, βρισκόταν εξ αρχής σε συνεχή και άψογη επικοινωνία με το δημοτικό καταφύγιο καθώς η φωτιά είχε φτάσει στο 1χμλ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, εκκενώθηκε ένας ξενώνας που φιλοξενούσε περισσότερους από 20 σκύλους και αρκετές γάτες.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ