Ανοιχτή επιστολή στην Κυβέρνηση από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Μην παραδίδετε τα ζώα στo έλεος των κυνηγών

Να μην παραδοθούν τα ζώα στα έλεος των κυνηγών, ζητά η η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σε ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση όταν πριν από μερικές μέρες είχε στείλει άλλη μία επιστολή ζητώντας να μην επιτραπεί το κυνήγι όσων ζώων είχαν απομείνει μετά τις πυρκαγιές στη Ρόδο, αλλά οι εκκλήσεις των φιλοζωικών και περιβαλλοντικών φορέων δεν εισακούστηκαν.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΦΠΟ

Λίγο μετά μάθαμε ότι το Δασαρχείο Ρόδου είχε δώσει άδεια κυνηγιού στο καμένο νησί.
 Είχε προηγηθεί εγκύκλιος του ΥΠΕΝ στις δασικές υπηρεσίες της χώρας να εκδώσουν άδειες κυνηγιού πριν την Ρυθμιστική απόφαση θήρας που εκδίδεται κάθε χρόνο.

Το παράδοξο είναι το εξής: Απαγορεύεται το κυνήγι στα καμένα – που όμως ελάχιστα ζώα υπάρχουν γιατί δεν μπορούν να τραφούν- αλλά επιτρέπεται στις κοντινές περιοχές που έχουν καταφύγει όσα ζώα γλιτώνουν από τις πυρκαγιές.

Σε ένα νησί όπως η Ρόδος, αυτό είναι ακόμη πιο τραγικό αφού τα ζώα κινούνται σε ένα εντελώς περιορισμένο χώρο.

Προχθές δημοσιεύτηκε και η φετινή Ρυθμιστική για το κυνήγι, την οποία χαιρέτησαν με ικανοποίηση οι κυνηγοί σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε όλα τα αιτήματα τους, αφού:

  • Μεγαλώνει την κυνηγετική περίοδο για μια σειρά αποδημητικά πουλιά
  • Παρατείνει το κυνήγι του κότσυφα ακόμη και στην περίοδο που κάνει φωλιά για τα αυγά του
  • Συνεχίζει να επιτρέπει το κυνήγι του απειλούμενου τρυγονιού σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ
  • Παρατείνει το κυνήγι των αγριογούρουνων

Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί παραδίδετε την Άγρια ζωή στο έλεος των κυνηγών;
Έχετε μήπως την εντύπωση ότι οι κυνηγοί επηρεάζουν περισσότερο κόσμο απ᾽ότι όσοι νοιάζονται για τα ζώα και το περιβάλλον;

Κάνετε λάθος! Δεν έχετε υπολογίσει ότι ο κόσμος αλλάζει. Το φιλοζωικό κίνημα μεγαλώνει και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επεκτείνουν τις ανησυχίες τους στην Άγρια Ζωή αλλά και στα άλογα, τα γαϊδούρια, τις αγελάδες και τα άλλα παραγωγικά ζώα.

Είμαστε ολοένα και περισσότεροι αυτοί που καταλαβαίνουμε ότι ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα άγρια και τα οικόσιτα ζώα εκτός από την ηθική διάσταση έχει και την περιβαλλοντική και τη διάσταση της επιβίωσης των ανθρώπων.

Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι από τον πολιτικό κόσμο δείχνουν να το καταλαβαίνουν. Και επειδή μετράτε τα πάντα με όρους μικροκομματικού κόστους και οφέλους, θα πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από τους κυνηγούς.

Είμαστε πολλές και πολλοί όσοι πιστεύουμε ότι το κυνήγι δεν είναι σπορ αλλά μια καταστροφική, απειλητική και επικίνδυνη δραστηριότητα.

Τι ζητάμε:

  • Να ανακληθούν άμεσα οι άδειες κυνηγιού στη Ρόδο και σε όσες περιοχές έχουν δοκιμαστεί από πυρκαγιές.
  • Να ανακληθεί άμεσα η Νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι
  • Να υπάρξει συνεργασία με φιλοζωικούς και περιβαλλοντικούς φορείς με στόχο την αντιμετώπιση των απειλών για το κυνήγι.

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ