Γάτα εγκλωβίστηκε σε ψηλό κυπαρίσσι – Χρειάστηκε γερανοφόρο όχημα για να την κατεβάσει

Μία δύσκολη διάσωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής, Ελένης Δάβαρη. 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή έλαβε κλήση για μία γάτα που ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες πάνω σε ένα ψηλό κυπαρίσσι.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, κάτοικος της γειτονίας είχε ειδοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία και μία ομάδα διάσωσης για γάτες, ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση με αποτέλεσμα ο σύλλογος να καλέσει ξανά την πυροσβεστική και άμεσα έστειλε όχημα στο σημείο ωστόσο ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν σε τόσο μεγάλο ύψος περίπου 15 μέτρων χώρις γερανοφόρο όχημα το οποίο δεν μπορούσε να διαθέσει.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής κάλεσε την αντιδήμαρχο η οποία ανταποκρίθηκε στην έκκληση του και οργάνωσε – μαζί με την διευθύντρια της υπηρεσίας, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο, να σταλεί το γερανοφόρο του δήμου. 

Όπως περιγράφει ο σύλλογος, η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη και πολύωρη, αφού η τρομαγμένη γατούλα κάθε φορά που πλησίαζε το καλάθι του γερανού, ανέβαινε όλο και ψηλότερα. Η μόνη λύση λοιπόν ήταν να δεθεί η κορυφή του δέντρου με σχοινί και μετά να κοπεί.

Πράγματι ο χειριστής του μηχανήματος με τους υπαλλήλους του πρασίνου, με τον συντονισμό της διευθύντριας κατάφεραν να κατεβάσουν το ζωάκι το οποίο δυστυχώς δεν κατάφεραν να πιάσουν για να ελέγξουμε για τσιπ, (φορούσε λουράκι) αφού εξαφανίστηκε τρομαγμένο.

«Οφείλουμε ένα τεράστιο μπράβο στην αντιδήμαρχο Ελένη Δάβαρη, στην διευθύντρια και στους υπαλλήλους του πράσινου, για την ανταπόκριση και την κινητοποίηση τους που είχαν σαν αποτέλεσμα να σωθεί το ζωάκι», γράφει ο σύλλογος στην ανάρτησή του στο Facebook. 


Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη και πολύωρη (Φωτο: Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής)

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ