Γάτα γέννησε ανάμεσα στα μπάζα ενός εγκαταλελειμμένου ασανσέρ – Μία διάσωση κάτω από αντίξοες συνθήκες

Μέρες αγωνίας και άγχους πέρασαν οι εθελοντές του Alma Libre όταν κλήθηκαν να σώσουν γάτα που γέννησε γατάκια μέσα στα συντρίμμια ενός εγκαταλειμμένου ασανσέρ. 

Η εθελόντρια Elen Konte περιγράφει με συγκινητικό τρόπο την επιχείρηση διάσωσης κατά την οποία δεν έλειπαν και τα ευτράπελα όταν η ίδια και η Ntina Gkonta ήρθαν αντιμέτωπες με εμπόδια και απειλές. 

«Πέρασαν πέντε μέρες αγωνίας για την γάτα που γέννησε μέσα στα μπάζα φρεατίου ασανσέρ μιας ημιτελούς οικοδομής. Χρειάστηκαν πέντε μέρες μαραθωνίου γολγοθά για να παλέψουμε για τις ψυχές αυτές» γράφουν στην ανάρτηση.

Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών, η Alma Libre αναφέρει πως υπήρξε ένας άνθρωπος που τiς εξύβριζε, τiς παρενοχλούσε και παρεμπόδιζε την διασωστική διαδικασία απειλώντας τους αισχρά. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία. 


Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

«Ώρες ατέλειωτες μέσα στον σουρεαλισμό… Έτσι περάσαμε μεγάλη εβδομάδα και Ανάσταση. Όμως είμασταν κοντά της. Κοντά σ´εκείνη μανούλα,» περιγράφουν με συγκίνηση.

«Είμασταν εκεί, μαζί της, παρόλες τις αντιξοότητες. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ, μέσα στα μπάζα που ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν, εκείνα τα ματάκια που με κοιτούσαν μέσα από την τρύπα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το δέος που ένιωσα μπροστά σε αυτή την εύθραυστη οικογένεια,» υπογραμμίζουν.

«Κανένα εμπόδιο δεν πτόησε την ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre αφού ο στόχος των εθελοντών ήταν να βγάλουν με ασφάλεια, υπομονή και επιμονή την γάτα με τα νεογέννητα. Όλα έπρεπε να γίνουν με χειρουργική προσοχή,» τονίζουν.

Και χθες μετά από απόλυτο και συντονισμένο σχεδιασμό, έφτασε η αποφασιστική ημέρα: η οικογένεια αυτή “ήρθε από το χάος στο φως”.

«Όλοι λυγίσαμε μπροστά στην συγκλονιστική εικόνα αυτών των πλασμάτων στην ασφάλεια της φιλοξενίας τους, στην αγκαλιά των υπέροχων ανθρώπων Μπιάνκα Ζαρμουτέκ και Βικτώρια Κοκκινοπούλου. Αυτό για μας ήταν ένα μεγαλειώδες μήνυμα αυτού του Πάσχα. Η ανάσταση αυτών των έξι ψυχών,» καταλήγουν.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ