Γάτα ταχυδρομήθηκε μυστηριωδώς από την Κίνα στον Καναδά

Μια γάτα που βρέθηκε μυστηριωδώς σε ένα δέμα, βρίσκεται τώρα υπό τη φροντίδα της BC SPCA (Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων της Βρετανικής Κολομβίας).

Η Πρέσιους Κάργκο, όπως ονομάστηκε από την SPCA, βρέθηκε σε ένα δέμα που προερχόταν από την Κίνα και το οποίο εξέταζαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA) στο Διεθνές Ταχυδρομικό Κέντρο του Βανκούβερ στο Ρίτσμοντ.

Οι πράκτορες παρατήρησαν ότι το κουτί είχε υποστεί ζημιές και είχε μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του. Όταν ένας υπάλληλος κοίταξε μέσα στο κουτί, είδε ένα ζευγάρι μάτια να τον κοιτούν. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ούρων ή περιττωμάτων στο κουτί.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό βρισκόταν στη μεταφορά, αλλά όταν την βρήκαν, ανακαλύφθηκε ότι ήταν σοβαρά αφυδατωμένη, φοβισμένη και λιποβαρής, με αποτέλεσμα να χρειάζεται επείγουσα φροντίδα.

Άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό ταξίδευε η Πρέσιους Κάργκο από την Ασία (Φωτο: BC SPCA)

Ένας υπάλληλος ελέγχου ζώων της Βρετανικής Κολομβίας  έσπευσε στις εγκαταστάσεις για να τη μεταφέρει σε κτηνίατρο. Μόλις τέθηκε υπό ιατρική φροντίδα, την διασωλήνωσαν για να ενυδατωθεί, εξετάστηκε για ξένα παράσιτα και ιούς και παρακολουθήθηκε στενά, ενώ την εμβολίασαν για προληπτικούς λόγους.

Η καημένη η Πρέσιους ήταν τόσο φοβισμένη, που δεν έτρωγε και χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή για να τονωθεί η όρεξή της. Μετά από μια εβδομάδα υπό το άγρυπνο μάτι του κτηνιάτρου επειγόντων περιστατικών, πήρε εξιτήριο και τοποθετήθηκε σε ανάδοχο σπίτι ώσπου ν᾽ αναρρώσει και να βρεθεί στη συνέχεια παντοτινό σπίτι.

Παρά το τραύμα του ταξιδιού της, η Πρέσιους άρχισε να αισθάνεται ασφαλής και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους που τη φροντίζουν. Της άρεσε πολύ να απλώνεται στην αγκαλιά της θετής της μαμάς και να απολαμβάνει χάδια στην κοιλιά της.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ