Βίντεο: Σπαράζει η καρδιά για τον βαθιά χτυπημένο σκύλο στο Ναύπλιο

Με τα δύο του πόδια σπασμένα σερνόταν ένας σκύλος στους δρόμους του Ναυπλίου για δεκαπέντε μέρες χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την τύχη του. 

Το βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο φιλόζωος Στέλιος Κυριακού, προκαλεί σπαραγμό καθώς ακούγεται ο αφόρητος πόνος που αισθάνεται ο σκύλος από τα βαθιά τραύματά του.

«Ακούστε το βίντεο παρακαλώ. Ναι, καλά καταλάβατε, πονάει και πονάει πολύ. Πονάω και εγώ μαζί του», γράφει ο Στέλιος Κυριακού.


Όπως περιγράφει ο κ. Κυριακού, ο σκύλος σερνόταν πάνω σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου, Τίρυνθα – Μυκήνες. Το Πάσχα και την Πρωτομαγιά ήταν στο δρόμο και ενώ περνούσαν χιλιάδες αυτοκίνητα από δίπλα του, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να σταματήσει, σαν να ήταν αόρατος.

«Ένας μωρέ, ένας. Εκτός πια αν καλούσε ο κόσμος τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του δήμου για τα αδέσποτα», υπογραμμίζει ο Στέλιος Κυριακού.

Όμως ανάμεσα σε χιλιάδες αυτοκίνητα που προσπερνούσαν τον αβοήθητο σκύλο, βρέθηκε ένας άνθρωπος που σταμάτησε για να τον βοηθήσει. Η κ. Κατερίνα Δαμάσκου άκουσε το κλάμα του, είδε το βλέμμα του και έκανε αυτό που έπρεπε να πράξει. Δεν τον προσπέρασε και το μετέφερε αμέσως στο κτηνιατρείο.

«Χάνω τη ψυχή μου με το κλάμα του… το βλέμμα του και η συνεργασία του ήταν απίστευτα και με σημάδεψαν!… Ενώ πονούσε μέσα στη μέση του δρόμου, αμέσως με έγλειψε με τόση αγάπη και ευγνωμοσύνη που σταμάτησα! Του λέω: “Συγγνώμη που δεν πέρασα το πρωί για Αθήνα από δω να σε πάω γρήγορα στο κτηνιατρείο. Ψυχή μου σε αγαπώ και σου ζητώ συγγνώμη που είμαι τόσο λίγη μπροστά σου”. Μας χρειάζεται ειλικρινά πάρα πάρα πολύ…χρειάζεται μια οικογένεια που θα του γιατρέψει πρώτα απ’ όλα τις πληγές της καρδούλας του… Στέλιο αν δεν υπήρχες κι εσύ και η Κέλλυ, δεν θα είχε καμία ελπίδα αυτό το πλασματάκι!» γράφει η κ. Δαμάσκου.

Το ένα πόδι είναι χίλια κομμάτια και το άλλο σάπιο να το τρώνε τα σκουλήκια και θα ακρωτηριαστεί. «Πώς θα σηκωθεί αυτό το ζώο, ένας Θεός ξέρει», αναρωτιέται ο Στέλιος Κυριακού.

Ο σκύλος βρίσκεται πλέον σε ασφαλές μέρος και οι κτηνίατροι κ. Καικιλία Σαρρή και κ. Αργύρης Τουσούλης φροντίζουν να του απαλύνουν τον πόνο.

«Βάλτε τα δυνατά σας. Πιστεύω σε εσάς… Έχετε κάνει και άλλα θαύματα. Κάντε ένα θαύμα ακόμη παρακαλώ μπας και ξαναβρώ τον ύπνο μου. Ευχαριστώ που είστε δίπλα μου σε όλο αυτό…. Κατερίνα Δαμάσκου ευχαριστώ που δεν προσπέρασες και μετέφερες τον μικρό στο κτηνιατρείο», αναφέρει ο κ. Κυριακού.

Μάλιστα ο Στέλιος Κυριακού σκέφτηκε για μία στιγμή πως η ευθανασία θα ήταν μια λύση ωστόσο δεν το επέτρεψε: «Έχω μάθει να αγωνίζομαι πριν φτάσω εκεί», τονίζει.

«Κάντε όλοι μια προσευχή παρακαλώ. Δεν φαντάζεστε πόσο ανάγκη την έχουμε. Αυτός πονάει και εγώ καταρρέω…», συμπληρώνει.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ