Γάτος έπεσε σε φρεάτιο υπονόμου και εγκλωβίστηκε – Τον εντόπισαν περαστικοί

Δεν υπάρχουν αργίες για τους εθελοντές της υπηρεσίας διάσωσης ζώων «Alma Libre» καθώς την Κυριακή του Πάσχα άφησαν τα πάντα για να σώσουν έναν γάτο που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο υπονόμου. 

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει η ομάδα διάσωσης, την Κυριακή του Πάσχα οι εθελοντές έλαβαν έκκληση για τον απεγκλωβισμό ενήλικου γάτου ο οποίος εντοπίστηκε από περαστικούς να έχει πέσει εντός φρεατίου υπονόμου στην περιοχή του δήμου Παπάγου. 

Ο γάτος ήταν στο σημείο για σχεδόν δυο ημέρες αλλά δεν ήταν δυνατόν να βγει μόνος του καθώς το άνοιγμα που υπήρχε στο σημείο ήταν πολύ στενό για να κάνει άλμα και σκαρφαλώσει προς τα έξω.

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Η Alma Libre αναφέρει στην ανάρτησή της πως στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου αν και το πλήρωμα κατέβαλε προσπάθεια να ανοίξει το τσιμεντένιο καπάκι επί του πεζοδρομίου, στη συνέχεια διαπίστωσε ότι δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει, καθώς ο γάτος είχε τρομάξει και είχε κρυφτεί στις σωληνώσεις, κι έτσι αποχώρησαν. 

Λίγο αργότερα, η υπηρεσία διάσωσης ζώων ενημερώθηκε μέσω της σελίδας της για το περιστατικό από φιλόζωη κυρία που έτυχε να περνά από την συγκεκριμένη οδό, αντιλήφθηκε την γάτα από το νιαούρισμά της και αναζήτησε βοήθεια στην ομάδα «Alma Libre». 

«Στο σημείο μετέβη η εθελόντριά μας Adriani Gait όπου μετά από αρχικό έλεγχο δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο γάτος. Καθώς τα ρείθρα στο απέναντι πεζοδρόμιο ήταν σημαντικά μεγαλύτερα, υπήρχε η υπόνοια πως ο γάτος είχε καταφέρει εν τω μεταξύ να εξέλθει από εκεί (αφού επικοινωνούν μεταξύ τους), οπότε ζητήσαμε από την καλούσα κι άλλους κατοίκους της περιοχής που ήταν στο σημείο να έχουν το νου τους για την περίπτωση που ο γάτος εντοπιζόταν ξανά» περιγράφει η «Alma Libre».

Πράγματι, τη Δευτέρα το πρωί ο γάτος εντοπίστηκε να ξεπροβάλλει το κεφάλι του από το άνοιγμα του ρείθρου, χωρίς να μπορεί ωστόσο να βγει.


Η επιχείρηση διάσωσης 

Η εθελόντρια της «Alma Libre» κ. Gait επέστρεψε την Δευτέρα στο σημείο όπου, ξέροντας πλέον ότι ο γάτος έχει μάθει να επιστρέφει στο ίδιο σημείο, άνοιξε το καπάκι ξανά και παρά τις δυσκολίες της χωροταξίας εντός του φρεατίου, κατάφερε να τοποθετήσει και να οπλίσει αυτόματη παγίδα, προκειμένου ο γάτος να παγιδευτεί με ασφάλεια με αυτόν τον τρόπο.

Η ομάδα διάσωσης βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να παγιδεύσει τον γάτο, αφού είχε ζητήσει να μην του βάλουν φαγητό από την προηγούμενη, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να πεινάει αρκετά κι έτσι πλησίασε την παγίδα και μπήκε μέσα σε πολύ μικρό διάστημα. 

«Στη συνέχεια, η παγίδα ανασύρθηκε με τον γάτο μέσα να μας κοιτάει με ένα ένοχο βλέμμα, σαν να ήξερε ότι δεν έπρεπε να είχε βρεθεί εκεί. Έπειτα οδηγήθηκε σε ασφαλή κλειστό χώρο όπου αφέθηκε να ηρεμήσει για περίπου μία ώρα, κι έπειτα ανοίχτηκε η πόρτα της παγίδας ώστε να βγει ελεγχόμενα προς τα έξω ώστε να μην αφεθεί στην τύχη του» αναφέρει.

Ο ήδη στειρωμένος… άτακτος γάτος που αναστάτωσε την γειτονιά επέστρεψε από μόνος του στην παλιά του γειτονιά. 

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Τέλος, η «Alma Libre» ευχαριστεί την κυρία που κάλεσε τους εθελοντές, καθώς κι όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του ζώου και βοήθησαν στην διεξαγωγή της επιχείρησης όπως μπορούσαν.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ