Θεσσαλονίκη: Πυροσβέστες βοήθησαν στον δύσκολο απεγκλωβισμό γάτας 

Ένα δύσκολο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι» το βράδυ της Μ. Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, στις 11 το βράδυ έλαβαν τηλεφώνημα από τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης για εγκλωβισμένο γάτο στην οδό Ι. Ζάννα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήραν μαζί τους ένα κλουβί και έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση, ο γάτος εγκλωβίστηκε σε υπόγεια αποθήκη, ενώ παραμένει άγνωστο για πόσες μέρες βρισκόταν στο σημείο.

Πρώτο μέλημα των πυροσβεστών του 3ου Σταθμού ήταν να σωθεί το ποδαράκι που είχε εγκλωβιστεί και να μην χρειαστεί να ακρωτηριαστεί.

Με την ευαισθησία που τους διακρίνει, οι πυροσβέστες ενήργησαν με υπομονή αφού ο γατούλης βρισκόταν εκτός ελέγχου καθώς δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει δημιουργώντας μεγαλύτερη δυσκολία στην διάσωσή του.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το γατάκι χωρίς να ακρωτηριαστεί το πόδι του.

Noiazomai -Animal Rescue Thessaloniki Greece -Φιλοζωική Οργάνωση Θεσ/νίκης

Στις 12.30 το βράδυ τον μετέφεραν στον κτηνιατρείο του κ. Νίκου Δασκαλόπουλου για εξετάσεις και θα νοσηλευτεί μέχρις ότου ανακτήσει τις δυνάμεις του. Στη συνέχεια θα στειρωθεί και θα επιστρέψει στην γειτονιά του όπου θα το φροντίζει φιλόζωη της περιοχής.

«Όσα λόγια και να πούμε για την προσφορά της Πυροσβεστικής στα εγκλωβισμένα ζώα θα είναι λίγα. Δεν είναι υποχρέωση τους, ανταποκρίνονται από ευαισθησία πάντα σε κάθε περίπτωση όντως εγκλωβισμού» αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση.

Μάλιστα αναφέρει πως το προηγούμενο βράδυ για άλλη περίπτωση εγκλωβισμού, χρειάστηκαν 5 ώρες που πρόθυμα οι πυροσβέστες αφιέρωσαν.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ