Ιαπωνία: Κοπάδι από τουλάχιστον 10 φάλαινες παγιδεύτηκαν σε πάγους – Βίντεο

Ένα κοπάδι φαλαινών-δολοφόνων φέρεται να έχει παγιδευτεί και να μην μπορεί να ξεφύγει από τους πάγους που παρασύρονται από τις ακτές του Χοκάιντο, του βορειότερου νησιού της Ιαπωνίας.

Οι όρκες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ένας ψαράς παρατήρησε ότι τουλάχιστον 10 όρκες είχαν εγκλωβιστεί σε παχύ πάγο παρασυρόμενης θάλασσας περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή και ειδοποίησε την ακτοφυλακή.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να διαφύγουν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ένας αξιωματούχος στην πόλη Ραούσου.

Η οργάνωση άγριας ζωής Wildlife Pro LLC, η οποία κάνει θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή, δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook ένα βίντεο με drone που έδειχνε τα θηλαστικά παγιδευμένα από ψηλά, σύμφωνα με το CNN.

«Είδα περίπου 13 φάλαινες-δολοφόνους με τα κεφάλια τους να εξέχουν από μια τρύπα στον πάγο», δήλωσε στο NHK ο Seiichiro Tsuchiya, ο οποίος τράβηξε το βίντεο για την Wildlife Pro LLC. «Φαίνονται να πασχίζουν να αναπνεύσουν και φαίνεται ότι ανάμεσα τους βρίσκονται τρία ή τέσσερα μωρά».

Το Ραούσου βρίσκεται στην ακτή της χερσονήσου Σιρετόκο του Χοκάιντο, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του νησιού καλύπτεται κάθε χειμώνα από παρασυρόμενο πάγο, αναφέρει ο Guardian. Οι πάγοι έχουν μετακινηθεί ελάχιστα λόγω της έλλειψης ανέμου αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2005, όταν ένα κοπάδι φαλαινών-δολοφόνων παγιδεύτηκε χωρίς να υπάρχει τρόπος να βγουν από τον πάγο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότερες όρκες να πεθάνουν περιμένοντας να σπάσει ο πάγος, σύμφωνα με την NHK.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ