Ιδιοκτήτης στάβλου που κάηκε στο Κιοτάρι της Ρόδου: «Δεν μου έχει μείνει τίποτα»

Την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση περισσότερων από 50 πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας, όπως στη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News βρέθηκε στη Ρόδο και μίλησε με τον Δημήτρη, τον ιδιοκτήτη ενός στάβλου που κάηκε στο Κιοτάρι, ο οποίος κατάφερε να σώσει τα άλογά του, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με τις κότες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει χάσει πια τα πάντα. Μέχρι το Σάββατο είχε έναν στάβλο. Τώρα, το μόνο που έχει απομείνει στο σημείο είναι στάχτη και καμένες κότες. Το κτίριο και τα αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί. Μέσα σε λίγα λεπτά, η φωτιά κατέστρεψε όλα εκείνα για τα οποία είχε κοπιάσει. «Πρώτα απ’ όλα, έχασα τη ζωή μου. Δεν με νοιάζουν τα χρήματα, γιατί αυτή ήταν η ζωή μου… τώρα δεν έχουμε τίποτα», είπε ο Δημήτρης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο.


Ό,τι απέμεινε από τον στάβλο του Δημήτρη στο Κιοτάρι της Ρόδου (Photo: Sky News)
Ό,τι απέμεινε από τον στάβλο του Δημήτρη στο Κιοτάρι της Ρόδου (Photo: Sky News)

Όταν οι ξέσπασε η φωτιά, ο Δημήτρης κατάφερε να σώσει τα άλογά του, αλλά ήταν πολύ αργά για να σώσει τις κότες, οι οποίες κάηκαν μαζί με όλα τα υπόλοιπα. «Έκλαψα όταν το είδα για πρώτη φορά. Έκλαψα, και δεν είμαι ο μόνος», λέει. Οι άνθρωποι στη Ρόδο έχουν χάσει τόσα πολλά και οι θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις και τα βιοποριστικά μέσα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Εχθές, η Αντεισαγγελέας Εφετών ζήτησε στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο νησί αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα, την κατάσταση που επικρατεί και γιατί εξακολουθεί να καίει εδώ και 9 ημέρες. Κι ενώ οι φλόγες στη Ρόδο εξακολουθούν να καταστρέφουν, να απειλούν και να αναγκάζουν τους ντόπιους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει κηρύξει πόλεμο στις πυρκαγιές και θα συνεχίσει να πολεμά μέχρι να νικήσει».


Photo: Sky News
Photo: Sky News
Photo: Sky News
Photo: Sky News

 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ