Παιδικός Διαγωνισμός Παραλίας 2023: Φτιάξε το δικό σου χελωνάκι με φυσικά υλικά και στείλε μας φωτογραφία

Άμμος, πέτρες, βότσαλα, κοχύλια, φύκια, ξυλαράκια και ότι άλλο έχεις στη διάθεση σου μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγη φαντασία. Τράβηξε μια φωτογραφία το έργο σου και στείλε την στον Διαγωνισμό Παραλίας του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ήδη από τον Ιούνιο οι καλοκαιρινές εξορμήσεις για μπάνιο στις παραλίες έχουν αρχίσει και μαζί τους ξεκίνησε και η περίοδος ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα.

Οι μαμάδες χελώνες βγήκαν από τη θάλασσα τη νύχτα και άφησαν τα πολύτιμα αυγά τους στις φωλιές, μέσα στη ζεστή άμμο. Τα πρωινά είναι η σειρά μας να επισκεφτούμε την παραλία για κολύμπι και παιχνίδια στο νερό.

Όμως πρέπει να προσέχουμε… Σύντομα τα μικρά χελωνάκια θα σπάσουν τα κελύφη των αυγών τους, θα αναδυθούν μέσα από τις φωλιές τους και θα ξεκινήσουν το ταξίδι προς τη θάλασσα, που είναι το σπίτι τους.

Αν συναντήσετε φωλιές ή χελωνάκια σε μια παραλία, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρήσετε:

  • Σεβόμαστε τις φωλιές των χελωνών που προστατεύονται με κλωβούς και φέρουν ειδικά σήματα.
  • Δεν ακουμπάμε και δεν μεταφέρουμε τα μικρά χελωνάκια. Χρειάζεται να φτάσουν μόνα τους στη θάλασσα.
  • Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στις παραλίες. Τις διατηρούμε καθαρές για να μην καταπιούν τις πλαστικές συσκευασίες μας οι θαλάσσιες χελώνες.
  • Σβήνουμε τα φώτα προς την παραλία για να μη χάσουν το δρόμο τους τα χελωνάκια.

Βοηθήστε τον ΑΡΧΕΛΩΝ να μεταδώσει το μήνυμα για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών φτιάχνοντας τη δική σου χελώνα με φυσικά υλικά που θα βρεις στην παραλία.

Τράβηξε μια φωτογραφία και στείλε το έργο σου στο [email protected] σημειώνοντας την παραλία που βρέθηκες, το όνομα και την ηλικία σου.

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου 2023!

Προσοχή! Μόλις τραβήξεις την φωτογραφία, είναι ευθύνη σου να βάλεις τα φυσικά υλικά που χρησιμοποίησες πίσω στη θέση τους. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε το φυσικό περιβάλλον της παραλίας. Εξάλλου, κάθε παραλία τη μοιραζόμαστε με χιλιάδες άλλα πλάσματα και κάθε βοτσαλάκι έχει τη θέση του στο οικοσύστημα.

Στο τέλος του φθινοπώρου ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα ετοιμάσει μία διαδικτυακή έκθεση με τις φωτογραφίες σας και θα σας καλέσει όλους να διαλέξετε ποιες σας αρέσουν πιο πολύ!

Οι πιο δημοφιλείς θα δημοσιευτούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και θα στολίσουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες του.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ