Zero Stray Pawject: Ξεκινάει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκκένωση καταφυγίων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό σε ιδιωτικό καταφύγιο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλά ζώα, αλλά και με τις διαρκείς εκκλήσεις για εκκενώσεις καταφυγίων, το Zero Stray Pawject ανακοινώνει τη δημιουργία και παροχή νέου εκπαιδευτικού προγράμματος για όσους έχουν ήδη ή θέλουν να δημιουργήσουν καταφύγιο αδέσποτων ζώων είτε ως φιλοζωικά σωματεία είτε ως φυσικά πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εκκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα έχει εξειδικευμένο σχέδιο για την εκκένωση κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών και ιδίως πυρκαγιάς.

Εκτός των άλλων θα παρουσιάσουμε βέλτιστες πρακτικές για άμεση και ασφαλή
εκκένωση καταφυγίων τόσο της Ελλάδας όσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου υπάρχουν καταφύγια που αρκετά συχνά έρχονται αντιμέτωπα με φυσικές καταστροφές.

Θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν, όπως όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΜΚΟ  Zero Stray Academy.

Έχουν ήδη αποστείλει έγγραφο από κοινού με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και καθηγητή μας στο ZSA στους δήμους της χώρας ώστε να εκπονήσουν από κοινού μαζί, εφόσον το επιθυμούν, σχέδια εκκένωσης για τα καταφύγιά τους – αδειοδοτημένα ή μη, δημοτικά ή ιδιωτικά, όπως και για την εύρεση κατάλληλου χώρου για τη συγκέντρωση πυρόπληκτων ζώων, εφόσον χρειαστεί.

Στόχος του Zero Stray Pawject είναι η πρόληψη σε κάθε επίπεδο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook & στο Instagram

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ