Ιδιοκτήτρια κατοικίδιων ζώων προτιμάει να πεινάσει παρά να εγκαταλείψει τις γάτες της

Μια ιδιοκτήτρια κατοικίδιων ζώων επιλέγει να ταΐζει τις γάτες της αντί για τον εαυτό της, καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζεται.

Η 50χρονη Μιάρι Γουόρκμαν δήλωσε στο BBC ότι προτιμά να πεινάσει παρά να χαρίσει τις γάτες της.

Η τιμή της φροντίδας των κατοικίδιων ζώων έχει αυξηθεί περισσότερο από 12% τον τελευταίο χρόνο, επιπλέον των λογαριασμών και της αύξησης του κόστους των τροφίμων κατά 18,2%.

Μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ζώων προέτρεψε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να χρησιμοποιήσουν την τράπεζα τροφίμων για κατοικίδια ζώα.

Η κρίση του κόστους ζωής έχει δει περισσότερα κατοικίδια να εγκαταλείπονται, καθώς οι οικογένειες παλεύουν να αντέξουν το κόστος σίτισης και φαρμακευτικής αγωγής.

Αλλά η κ. Γουόρκμαν, από την Ουαλία, δήλωσε ότι τα δύο παιδιά της και οι πέντε γάτες της είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή της. Παρόλο που μερικές φορές δυσκολεύεται ν᾽ανταπεξέλθει οικονομικά, λέει ότι προτιμά να πεινάσει παρά να δώσει τις γάτες της.

Η κ. Γουόρκμαν, η οποία είναι άνεργη, δήλωσε ότι έχει βοηθηθεί τρομερά από μια τράπεζα τροφίμων για κατοικίδια ζώα σε στιγμές που χρειάστηκε να παραλείψει γεύματα για να εξασφαλίσει ότι η οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα της θα τρέφονται.

Η τιμή της φροντίδας των κατοικίδιων ζώων -συμπεριλαμβανομένων των τροφών για κατοικίδια- αυξήθηκε κατά 12,6% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή (CPI) από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

«Πήρα αυτά τα ζώα επειδή τα ήθελα. Δεν φταίνε αυτά που δεν μπορώ να πληρώσω πράγματα. Οπότε γιατί θα πρέπει να υποφέρουν;», ανέφερε.

Πριν από τα Χριστούγεννα, και τη συνήθη οικονομική πίεση της εορταστικής περιόδου, διαπίστωσε ότι χρειαζόταν βοήθεια. Τα χρήματά της τελείωναν και έπρεπε να πάρει δώρα για όλους και φαγητό.


Μία φίλη της μίλησε για το Blue Cross, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ζώων που λειτουργεί τράπεζα τροφίμων στο Νιούπορτ. Της δόθηκε τροφή για τις γάτες, ζωτικής σημασίας υποστήριξη την οποία συνεχίζει να λαμβάνει έκτοτε.

Η διευθύντρια του κέντρου, Τζόρτζι Ράιλι, δήλωσε ότι η ίδια και το προσωπικό της είχαν παρατηρήσει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την τράπεζα τροφίμων για κατοικίδια ζώα.

Πολλές από αυτές τις οικογένειες που επιθυμούν την επανένταξη των κατοικίδιων ζώων τους το κάνουν για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναζητά περισσότερους αναδόχους φροντιστές για τα ζώα. Σε όσους αναλαμβάνουν την αναδοχή, τους δίνεται η τροφή και ο εξοπλισμός που χρειάζονται για τη φροντίδα των κατοικίδιων που αναλαμβάνουν, ενώ η φιλανθρωπική οργάνωση αναλαμβάνει επίσης τυχόν λογαριασμούς κτηνιάτρων.

Η Τζέμα Γκρεγκ, βοηθός φιλόζωων στο Blue Cross, δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο η ομάδα έχει βοηθήσει στην επανένταξη 120 κατοικίδιων ζώων, ενώ άλλα 25 βρίσκονται στη διαδικασία επανένταξης.

Η RSPCA δήλωσε ότι η κρίση του κόστους ζωής είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ευημερία των ζώων αυτή τη στιγμή. Μόνο τον Μάρτιο έλαβε 1.517 αναφορές για εγκατάλειψη ζώων – από 1.429 τον ίδιο μήνα πέρυσι- αύξηση 6%.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τα κατοικίδια στα σπίτια τους και να υποστηρίξουμε τους ιδιοκτήτες» τόνισε η RSPCA.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ