Ιεράπετρα: Ξεκινάει η κατασκευή του πρώτου καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Νομού Λασιθίου 

Ξεκινάει ο Δήμος Ιεράπετρας την κατασκευή του πρώτου καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Νομού Λασιθίου – προϋπολογισμού 515.000 ευρώ.

Το έργο του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο δράσεων, ενεργειών, προμηθειών και εργασιών που κάνει ο δήμος από την πρώτη στιγμή και αφορούν την προστασία και τη διαχείριση των αδέσποτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας τόσο για τη διαχείριση του πλήθους των αδέσποτων ζώων και τη σταδιακή μείωσή τους μέσω δράσεων στειρώσεων και υιοθεσιών όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των δημοτών.

Είναι το πρώτο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα υπάρχει σε όλο το Νομό Λασιθίου και ένα από τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Κρήτη. 

«Ως Δημοτική Αρχή λάβαμε υπόψη μας τα αιτήματα που είχαν για δεκαετίες οι ζωόφιλοι συνδημότες μας, το οραματιστήκαμε, και μετά από μεθοδική και επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε χωρίς καθυστερήσεις τη μελέτη του έργου και να το εντάξουμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

«Έτσι φτάνουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση, να περνάμε στο επόμενο στάδιο της κατασκευή του καταφυγίου, που θα φιλοξενεί προσωρινά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, θα τους προσφέρει φροντίδα, κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία και θα δώσει μόνιμη και ουσιαστική λύση στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ιεράπετρας», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ