Ημέρα υιοθεσίας φιλοζωικού συλλόγου Αιγιαλείας: 8 αδεσποτάκια βρήκαν παντοτινό σπίτι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλη μια μέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που συνδιοργάνωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» και ο Δήμος Βριλησσίων. 

Η εκδήλωση υιοθεσίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου στην πλατεία Μίκης Θεοδωράκης στα Βριλήσσια, μαζί με το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας ξεκίνησε νωρίς το πρωί το ταξίδι του από το Αίγιο μαζί με τα 18 σκυλάκια. Παρά την βροχερή μέρα, αρκετός  κόσμος με την καλή του διάθεση κατάφερε να έρθει, για γνωρίσει από κοντά της αδέσποτες μουσούδες.

Το πρωινό κύλησε αρμονικά και παρ᾽όλες τις μικρές δυσκολίες που είχαν λόγω των καιρικών συνθηκών, 8 από τα 18 σκυλάκια που είχαν μαζί τους οι εθελοντές, κατάφεραν να βρουν τις οικογένειές τους. 

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό αλλά και για τις καινούργιες γνωριμίες που κάναμε στο φιλόξενο Δήμο Βριλησσίων που μας στήριξε και μας φιλοξένησε» ανέφερε ο σύλλογος.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, οι Πρόσκοποι από το 4º Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων που ήταν εκεί από το πρωί και καθ’όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ2 που κάλυψε την εκδήλωση και τους εθελοντές από Αίγιο και Αθήνα που χωρίς αυτούς τίποτα απ᾽ όλα αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα εφού έτρεξαν και θυσίασαν πάρα πολλές ώρες από τον χρόνο τους και όλο τον κόσμο που βοηθάει με τις συνεχείς κοινοποιήσεις.

Δίπλα στον σύλλογος ήταν όπως πάντα το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αιγιάλειας και ο Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. 

«Κάθε γιορτή υιοθεσίας χρειάζεται πολλές μέρες και ώρες προετοιμασίας από τους εθελοντές μας, όπως και να αφιερώσουν την Κυριακή τους, μέρα ξεκούρασης για τους περισσότερους, από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα μέχρι και το τελευταίο σκυλάκι να τακτοποιηθεί,» υπογράμμισε ο φιλοζωικός σύλλογος.

«Άγχος κούραση ,αγωνία για το αν θα καταφέρουν να βρουν σε όλα σπίτι, γλυκιά προσμονή για εκείνη τη μέρα, έπειτα η χαρά που γνωρίζουν όλο και περισσότερους φιλόζωους και ανταλλάσουν απόψεις, φίλους που έρχονται με τα σκυλάκια που έχουν υιοθετήσει από μας για να πουν τα νέα τους και μετά… η γλυκόπικρη επιστροφή, ενθουσιασμός για αυτά που υιοθετήθηκαν και απογοήτευση γι᾽ αυτά που έπρεπε να μπουν πάλι στα μποξ για να γυρίσουν πίσω… Ελπίζουμε πως μία μέρα θα αδειάσουν όλα τα μποξ και τα καταφύγια θα είναι πια ένας έρημος τόπος,» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ